Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή για οικογενειακές συγκεντρώσεις και γιορτές γύρω από το τραπέζι, και το κρέας είναι πάντα στο επίκεντρο του μενού. Εάν θέλετε να προσφέρετε ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση και άρωμα, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο για προετοιμασία, μια γρήγορη και εύκολη μαρινάδα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.
Το επίσημο ελληνικό όνομα της μαρινάδας είναι οξάλμη, δηλαδή συντήρηση σε ξίδι και αλάτι. Η λατινογενής λέξη μαρινάδα σημαίνει κατά λέξη «του ναύτη», καθώς το μαρινάρισμα ήταν παλαιότερα ο συνηθέστερος και απαραίτητος τρόπος συντήρησης του κρέατος σε αλατόξιδο, προκειμένου να αντέξει στα μακρινά ναυτικά ταξίδια, σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία.
Οι σημερινές μαρινάδες είναι πιο ελαφριές μορφές αυτής της μεθόδου συντήρησης και πλέον τις χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον για να νοστιμίζουν και να αρωματίζουν το κρέας.
Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να φτιάξετε μια μαρινάδα που θα απογειώσει το κρέας σας, προσφέροντας του γεύση και τρυφερότητα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
Διαβάστε στο Bovary.gr τη συνταγή για τη μαρινάδα για κόκκινο κρέας.