Ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε την περίφημη συνταγή για χαλβά στραγάλι της Εμινέ Ερντογάν! - iefimerida.gr

Ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε την περίφημη συνταγή για χαλβά στραγάλι της Εμινέ Ερντογάν!

Συνταγή για χαλβά στραγάλι
Συνταγή για χαλβά στραγάλι/Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα των ημερών έχει γίνει ο χαλβάς στραγάλι και η συνταγή του που μετά από μια πρόκληση του ΣΚΑΪ έφθασε στα χέρια του Ακη Πετρετζίκη.

Ο χαλβάς στραγάλι προσφέρθηκε ως επιδόρπιο στο γεύμα που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ΣΚΑΪ συζητώντας χθες το θέμα έβαλε στο παιχνίδι τον Ακη Πετρετζίκη, ζητώντας του να φτιάξει τον περίφημο χαλβά. Η συνταγή με τα πολλά, ακόμη και ένα βίντεο με την Εμινέ Ερντογάν να φτιάχνει τον περίφημο χαλβά κατέληξε στα χέρια του γνωστού σεφ ο οποίος πριν λίγη ώρα ανήρτησε τη συνταγή στο ιστοτότοπό του akispetretzikis.com

Εγραψε πριν λίγο στο Facebook o Ακης Πετρετζίκης:

«Ε… ένας χαμούλης έγινε! 😉 Αυτός είναι ο περιβόητος χαλβάς με στραγάλια που όλοι ψάχνετε σήμερα! ❤️ #syntaghthshmeras», έγραψε ο σεφ.

Υλικά συνταγής για χαλβά στραγάλι

  • 500 γρ. νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. βούτυρο, + έξτρα για το άλειμμα
  • 250 γρ. στραγάλια, ανάλατα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση συνταγής για χαλβά στραγάλι

  • Αλείφουμε με βούτυρο τις φόρμες που θα βάλουμε το χαλβά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Βάζουμε στο multi τα στραγάλια και τα χτυπαμε μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
  • Τοποθετούμε ξανά μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι από στραγάλια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι που φτιάξαμε, και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει ο χαλβάς και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες, αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή και άλλα τιπς για τον περίφημο χαλβά στραγάλι στον ιστότοπο του Ακη Πετρετζίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ