Η αγκινάρα είναι ένα από τα πιο νόστιμα λαχανικά της άνοιξης. Συχνά όμως την αποφεύγουμε στη λαϊκή, καθώς πιστεύουμε πως το καθάρισμά της είναι μπελάς.
Ο Πάνος Ιωαννίδης μας δίνει τα μυστικά ενός MasterChef για να γίνει το καθάρισμα της αγκινάρας πιο εύκολο από όσο πιστεύαμε. «Από σήμερα θα σταματήσετε να φοβάστε να καθαρίστε αγκινάρες», λέει ο σεφ του MasterChef 4 στο βίντεο. Το βασικό συστατικό για το απόλυτα μεσογειακό πιάτο αγκινάρες α λα πολίτα.
Τα βήματα για το καθάρισμα της αγκινάρας
Παρακολουθώντας το βίντεο του Πάνου Ιωαννίδη, μπορούμε να δούμε τα βασικά βήματα για το καθάρισμα της αγκινάρας.
Εκείνο που μάλλον δεν γνωρίζαμε από τη διαδικασία είναι πως οι καρδιές της αγκινάρας διατηρούνται καλύτερα σε νερό με λεμόνι (αυτό το γνωρίζαμε) και αλεύρι.
Φορέστε γάντια, πάρτε ένα καλό μαχαίρι και ξεκινάμε:
- Παίρνουμε ένα μπολ με νερό και προσθέτουμε αλεύρι, ανακατεύοντας να λιώσει. Στίβουμε μέσα ένα λεμόνι.
- Αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα της αγκινάρας με το χέρι
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι και τα υπόλοιπα πέταλα
- Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε το εσωτερικό της αγκινάρας
Βίντεο: Ο Πάνος Ιωαννίδης καθαρίζει αγκινάρες
Δείτε στο βίντεο που ανάρτησε ο Πάνος Ιωαννίδης, του οποίου την αδερφή γνωρίσαμε πρόσφατα, στον λογαριασμό του σεφ του MasterChef 4, στο YouTube, τον τρόπο που να καθαρίσετε τις αγκινάρες.