Mια συνταγή για σοκολατένια μπράουνις με κρεμώδη υφή, που λιώνουν στο στόμα.
Τα brownies είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα σοκολατένια γλυκά που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στο σπίτι καθώς πρόκειται για μία πολύ εύκολη παρασκευή.
Η αγαπημένη αυτή λιχουδιά προέρχεται από την Bertha Palmer, την σύζυγο του ιδιοκτήτη του Palmer House Hotel στο Σικάγο. Το 1893, η ίδια ζήτησε από τον pastry chef του ξενοδοχείου ένα γλυκό που θα τρώγαν εύκολα οι γυναίκες χωρίς να λερωθούν. Συγκεκριμένα, ήθελε κάτι πιο μικρό από κέικ που να χωρά σε τετράγωνα κουτιά. Το όνομα «brownie» του αποδόθηκε αργότερα όταν εμφανίστηκε σε βιβλία μαγειρικής. Το 1907 πήρε τη μορφή που έχει σήμερα και καθιερώθηκε.
Αν είσαι και εσύ choco lover, σου έχουμε την απόλυτη συνταγή που θα λατρέψεις από την ιστοσελίδα του Σταύρου Βαρθαλίτη. Το πιθανότερο είναι πως τα υλικά που θα χρειαστείτε υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.
Υλικά
- 500 γρ. Μπισκότο σοκολάτας με κρέμα
- 3 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
- 1 κ.σ. Βούτυρο για τη φόρμα
- 80 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170° C.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα σε δόσεις, τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν, να γίνουν σαν άμμος και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. .
- Αλείφουμε με το βούτυρο το αντικολλητικό χαρτί, τα τοιχώματα της φόρμας, προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τη μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ, το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά, να λιώσει.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να έχει λεία υφή και τη ρίχνουμε σε γραμμές επάνω από το μπράουνις.
- Σερβίρουμε σε κομμάτια.