Αέρινη, γλυκιά πατσαβουρόπιτα -Με κρέμα και φύλλο, κάτι ανάμεσα σε μπουγάτσα και γαλακτομπούρεκο - iefimerida.gr

Αέρινη, γλυκιά πατσαβουρόπιτα -Με κρέμα και φύλλο, κάτι ανάμεσα σε μπουγάτσα και γαλακτομπούρεκο

Πατσαβουρόπιτα
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γεύσεις, όπως και οι μυρωδιές, μπορούν να μας ταξιδέψουν στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής μας. Στην παιδική ηλικία, εκεί όπου όλα είναι πιο όμορφα, ξέγνοιαστα και αθώα.

Δύο από τα πιο ωραία, αλλά και κάπως μπελαλίδικα γλυκά, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι η μπουγάτσα και το γαλακτομπούρεκο. Αέρινα φύλλα μπερδεύονται με την κρέμα και το σιρόπι δημιουργώντας γευστικές αναμνήσεις.

Η πατσαβουρόπιτα, είναι ίσως αυτό το γλυκό ταψιού που περικλείει τις υφές και τις εντάσεις και των δύο παραπάνω γλυκών και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Λαχταριστά, τραγανά και σιροπιαστά φύλλα μπερδεύονται γλυκά με τη μυρωδάτη αέρινη κρέμα, δημιουργώντας έναν γευστικό οργασμό.

Δείτε τη συνταγή στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ