Το αβοκάντο όταν το πρωτοδοκιμάσεις μπορεί να σε ξενίσει, αλλά στη δεύτερη φορά το ερωτεύεσαι. Και αφού το ερωτευτείς και το θελήσεις απεγνωσμένα, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένα προβληματάκι... Τα αβοκάντο που πωλούν δεν είναι ώριμα...
Και όχι απλά τα αβοκάντο δεν είναι ώριμα, αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι και εξαιρετικά άγουρα. Κοινώς δεν τρώγονται. Για τους αρχάριους το άγουρο αβοκάντο εξελίσσεται σε εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα. Και συνήθως οι περισσότερο πασχίζουν να το... ωριμάσουν με κάθε τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται, συχνά ανεπιτυχώς. Το να ωριμάσει το αβοκάντο, όμως, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Η ωρίμανση του αβοκάντο έχει κόλπο το οποίο, μάλιστα, το βοηθά να ωριμάσει ταχύτατα. Σε λίγες ώρες.
Το κόλπο για να ωριμάσει γρήγορα το αβοκάντο
Τι θα χρειαστείτε για να κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει γρήγορα γρήγορα; Μια πλαστική τσάντα ένα πλαστικό σακουλάκι. Το κόλπο απλό: βάζετε το ή τα αβοκάντο στην πλαστική σακούλα, την κλείνετε αεροστεγώς, τη βάζετε σε ένα ντουλάπι και τα αφήνετε για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί το αβοκάντο σας θα έχει ωριμάσει θεαματικά και θα είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Αν θέλετε να γίνει... βούτυρο το αφήνετε απλά λίγες ώρες παραπάνω. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν θέλετε να ωριμάσει το αβοκάντο μην το βάλετε στο ψυγείο. Η ψύξη σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης. Στο ψυγείο θα βάλετε το αβοκάντο σας μόνο όταν έχει ωριμάσει τόσο όσο επιθυμείτε και επιθυμείτε να αποτρέψετε την περαιτέρω ωρίμανσή του. Κοινώς όταν δεν θέλετε να λιώσει.