3 σπιτικά χωνευτικά ροφήματα για μετά το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο - iefimerida.gr

3 σπιτικά χωνευτικά ροφήματα για μετά το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο

Σπιτικά χωνευστικά ροφήματα με φρέσκα φρούτα και μυρωδικά/ φωτογραφία: shutterstock
Σπιτικά χωνευστικά ροφήματα με φρέσκα φρούτα και μυρωδικά/ φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Όταν τελειώσει το τσιμπούσι της Λαμπρής ψάχνουμε πάντα κάτι να ελαφρύνει το στομάχι μας. Συνήθως επιλέγουμε αναψυκτικά, μπορούμε όμως εύκολα να φτιάξουμε και τα δικά μας, σαφώς πιο υγιεινά, ανακουφιστικά ποτά.

Όλοι θυμόμαστε, και ξαναζούμε κάθε χρόνο, τη στιγμή που τελειώνει το πασχαλινό γεύμα και σκασμένοι πλέον από το παραπανίσιο φαγητό καθόμαστε γύρω από το τραπέζι αναζητώντας τις λύσεις μας σε αναψυκτικά κάθε είδους. Θυμόμαστε επίσης ότι τελικά οι σόδες και τα υπόλοιπα παρόμοια ποτά, αντί να μας ανακουφίσουν, τις περισσότερες φορές μας δημιουργούν μεγαλύτερη δυσφορία και βάρος στο στομάχι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε όμως εκτός από το να περιμένουμε με τις ώρες τον οργανισμό μας να κάνει τη δουλειά του και να χωνέψει με την ησυχία του; Μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση με φυσικό τρόπο! Με δυο λόγια, να μπούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε, εύκολα και γρήγορα, απολαυστικά ροφήματα χρησιμοποιώντας ανθρακούχο νερό, φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά, ακόμα και μπαχαρικά.

Συνδυάζοντας φρέσκα υλικά της εποχής που μας αρέσουν μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας γευστικούς τρόπους για να ενυδατωθεί, να πάρει τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται, μπαίνοντας σε μια διαδικασία αναζωογόνησης και αποτοξίνωσης.

Ανθρακούχο νερό με αγγούρι, λεμόνι και τζίντζερ

Υλικά για 4 ποτήρια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 λίτρο φυσικό ανθρακούχο νερό
  • 1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • Μερικές κορφές ή φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε μια κανάτα και με μια ξύλινη κουτάλα τα πατάμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα και τους χυμούς τους. Απογεμίζουμε την κανάτα με το ανθρακούχο νερό, την κλείνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μεγάλα ποτήρια, προσθέτουμε λίγο πάγο και απολαμβάνουμε.

Tip: Προσθέστε επίσης και λίγο χοντροσπασμένο ροζ πιπέρι, δίνει ωραία αρώματα και βοηθάει ακόμα περισσότερο στη χώνεψη.

Νερό με φράουλες, μοσχολέμονο και μέντα

Υλικά για 4 ποτήρια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό
  • 8 μέτριες φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ), κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό σε μια κανάτα και με μια ξύλινη κουτάλα τα πατάμε ελαφρώς να βγάλουν τα αρώματα και τους χυμούς τους. Απογεμίζουμε την κανάτα με το νερό και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ποτήρια, προσθέτουμε λίγο πάγο και απολαμβάνουμε.

Tip: Αντί για μέντα μπορείτε να βάλετε δυόσμο ή βασιλικό, ταιριάζουν εξίσου.

Κρύο τσάι του βουνού με πορτοκάλι και θυμάρι

Υλικά για 4 ποτήρια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 λίτρο τσάι του βουνού ή πράσινο τσάι, κρύο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 κλαράκια θυμάρι, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση
Σε 4 ποτήρια μοιράζουμε το κομμένο πορτοκάλι. Το πατάμε ελαφρά με ένα κουτάλι να βγάλει τους χυμούς και τα αρώματα του και στη συνέχεια μοιράζουμε στα ποτήρια το κρύο τσάι. Προσθέτουμε πάγο, γαρνίρουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ