25η Μαρτίου: Γιατί «σπάμε» τη νηστεία και τρώμε μπακαλιάρο - iefimerida.gr

25η Μαρτίου: Γιατί «σπάμε» τη νηστεία και τρώμε μπακαλιάρο

μπκαλιαρος λεμονια
Μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου, φωτογραφία shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 25η Μαρτίου είναι μια από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στο ελληνικό ημερολόγιο, καθώς συνδυάζει τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επετειακή ημέρα της Επανάστασης του 1821.

Εκτός από τον εορτασμό αυτών των δύο σημαντικών γεγονότων, η ημέρα αυτή έχει και ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία, καθώς αποτελεί μία από τις λίγες εξαιρέσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπου οι πιστοί καταλύουν τη νηστεία. Ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα της ημέρας είναι η κατανάλωση μπακαλιάρου συνοδευόμενου από σκορδαλιά, μια συνήθεια που έχει τις ρίζες της στη δύσκολη καθημερινότητα του παρελθόντος, αλλά και στη θρησκευτική σημασία της ημέρας.

Μάθετε στο Bovary.gr πώς καθιερώθηκε το έθιμο του μπακαλιάρου και γιατί αυτή η ημέρα ξεχωρίζει στη νηστεία της Σαρακοστής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπακαλιάρος Νηστεία 25η Μαρτίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ