Η εισβολή του ακτιβιστή της Greenpeace πριν από το παιχνίδι Γερμανία-Γαλλία είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο φιλάθλων.
Λίγο πριν από την έναρξη του μεγάλου παιχνιδιού, και ενώ οι παίκτες ήταν έτοιμοι για τη σέντρα, εισέβαλε στο γήπεδο ένας ακτιβιστής της Greenpeace. Μάλιστα, επέλεξε να το κάνει χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο.
Όταν ο Γερμανός ακτιβιστής έφτασε πάνω από το γήπεδο, μπλέχτηκε στα καλώδια της τηλεόρασης, που υπάρχουν στην οροφή του σταδίου. Αυτό είχε ως συνέπεια να χάσει τον έλεγχο και να περάσει οριακά πάνω από τα κεφάλια του ανυποψίαστου κοινού.
Το αλεξίπτωτο που χρησιμοποίησε ο 38χρονος εισβολέας άρχισε να καταστρέφεται όσο ήταν στον αέρα, με συνέπεια μεγάλα κομμάτια από πλαστικό και μέταλλο να πέσουν στα κεφάλια ορισμένων φιλάθλων. Μάλιστα, τουλάχιστον δύο από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με την «Bild», ο ένας έχει υποστεί κατάγματα στο πρόσωπο.
Κινδύνευσε ο πάγκος της Εθνικής Γαλλίας
Ο ακτιβιστής πέρασε πάνω από τον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας, αναγκάζοντας τον Ντιντιέ Ντεσάν και τους ανθρώπους που ήταν στο σημείο να σκύψουν για να προφυλαχθούν, ενώ για λίγα μέτρα δεν έπεσε πάνω σε κάποιο μέλος της Εθνικής Γερμανίας, πριν προσγειωθεί βίαια στο χορτάρι του γηπέδου.
Ο Γερμανός Αντόνιο Ρούντιγκερ έσπευσε να δει αν ο εισβολέας ήταν καλά και στη συνέχεια έπεσε πάνω του η ασφάλεια του γηπέδου για να τον απομακρύνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ακτιβιστής δεν είχε κάποιον σοβαρό τραυματισμό και έτσι συνελήφθη.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναφερόμενος στο ζήτημα, τόνισε ότι ο 38χρονος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, καθώς με τις πράξεις του έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων.
Το μήνυμα πίσω από την εισβολή
Ο λόγος που το μέλος της Greenpeace επέλεξε να εισβάλει στο μεγάλο παιχνίδι του Euro ήταν για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική της Volkswagen, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Στο επίσημο Twitter της οργάνωσης στη Γερμανία ανέβηκε μια φωτογραφία με την εξής λεζάντα: «Volkswagen, ήρθε η ώρα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το πετρέλαιο. Σταμάτα να πουλάς αυτοκίνητα που καταστρέφουν το κλίμα».
Με δεύτερο Tweet, λίγο αργότερα, η Greenpeace εξηγεί ότι η διαμαρτυρία δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον, καθώς οι δράσεις της είναι πάντα ειρηνικές.