Μέσω υπομνημάτων έδωσαν εξηγήσεις στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση τέσσερα πρόσωπα που κλήθηκαν σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση των υποκλοπών.
Και οι τέσσερις ερευνώνται σε αυτή τη φάση εάν έχουν διαπράξει αδικήματα όπως παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου και του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιώτες επιχειρηματίες, που σχετίζονται με εταιρείες οι οποίες φέρονται να έχουν ανάμειξη στις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων.
Αξιολογούνται από τον Άρειο Πάγο οι καταθέσεις υπόπτων και μαρτύρων για τις υποκλοπές
Όλοι τους απέστειλαν διά των συνηγόρων τους τα υπομνήματα με τις θέσεις τους στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό. Τα όσα υποστηρίζουν σε συνδυασμό με τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία από τους επιτόπιους ελέγχους στην ΕΥΠ θα αξιολογηθούν από τον κ. Ζήση, ο οποίος δεν αποκλείεται να καλέσει σε εξηγήσεις και άλλα πρόσωπα.
Εκτός από την αποστολή κλήσεων σε υπόπτους, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από μάρτυρες. Έτσι, μετά τον πρώην γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, κατάθεση έδωσαν η πρώην εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων.
Η έρευνα του κ. Ζήση συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί με το νέο δικαστικό έτος τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το πόρισμα θα παραδοθεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε διώξεις.