Με μια εικαστική παρέμβαση, ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανέθεσε στον νεαρό καλλιτέχνη Εύρυτο να ντύσει με graffiti τους τοίχους του κολυμβητηρίου της πόλης.
Ο καλλιτέχνης, σε μία μόλις εβδομάδα έφτιαξε τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης, χρησιμοποίησε πάνω από 500 φιάλες σπρέι για να ολοκληρώσει το έργο του και περισσότερες από 80 ώρες εργασίας.
Πλέον, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γρηγόριος ο Ε', η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, κοσμούν την Αργυρούπολη.
«Σήμερα, με τις επετειακές του εκδηλώσεις, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τιμά τους ήρωες του 1821. Αυτούς που μας δίδαξαν ότι για να κατακτηθεί η ελευθερία χρειάζεται αγώνας, αίμα και πίστη στον Θεό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και πρόσθεσε: «Σε κεντρικούς τοίχους της πόλης θα απεικονίσουμε τους ήρωές μας, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται οι νεότεροι. Ζήτω το 1821, ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα».
Ωστόσο, δημοσιεύματα αποκαλούν τον εν λόγω καλλιτέχνη «ακροδεξιό» και αναφέρουν παλαιότερα σχέδια που φέρουν την υπογραφή του, στα οποία, όπως λένε, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη ή καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Αρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί «αδερφή».
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, πολλά ακόμη έργα του εμπεριέχουν ναζιστικά, ισλαμοφοβικά και συνωμοσιολογικά μηνύματα ενώ καλούν σε πράξεις βίας εναντίον μειονοτήτων. Σήμερα δεκάδες σχόλια έχουν κατακλύσει τα social media ενώ δημιουργήθηκε και το hashtag «#με_τον_Ευρυτο.
Ο ίδιος σε ανάρτησή του αναφέρει:
«Αναλαμβάνω την ευθύνη όσων έργων έχω υπογράψει την χαρακτηριστική μου υπογραφή και αναρτήσει στον προσωπικό μου λογαριασμό. Διαχωρίζω την θέση μου από ο,τι άλλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μακριά από την αισθητική και την φιλοσοφία μου, με ακραίες ή βίαιες και πολιτικές αναφορές».