Τσελέντης: «Ενίσχυση της συνεργασίας Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και αυτοδιοίκησης σε θέματα αντισεισμικής θωράκισης της Κρήτης» - iefimerida.gr

Τσελέντης: «Ενίσχυση της συνεργασίας Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και αυτοδιοίκησης σε θέματα αντισεισμικής θωράκισης της Κρήτης»

Ο Ακης Τσελέντης
Ο Ακης Τσελέντης / Φωτογραφία: Intime, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα αντισεισμικής θωράκισης της Κρήτης με βάση το σχεδιασμό που κάνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, προανήγγειλε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών με τον περιφερειάρχη Κρήτης (στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων, Γιάννης Λεονταράκης), ο κ. Τσελέντης, ενημέρωσε για τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, καθώς και γενικά για τη σεισμικότητα στην περιοχή της Κρήτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα που προκύπτουν από το δίκτυο των 6 σταθμών παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας, που έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές του Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσελέντης, προκύπτουν χρήσιμα στοιχεία για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων καθώς φαίνεται ότι οι δονήσεις που έγιναν αισθητές στο Ηράκλειο, προέρχονται από το ρήγμα του Κατσελίου, γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό. Παράλληλα ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι είναι αναγκαία η επικαιροποίηση, της υφιστάμενης από 20ετίας, μικροζωνικής μελέτης η οποία δίνει τη δυνατότητα δορυφορικής καταγραφής και παρατηρήσεων της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στην περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, από πλευράς του δημάρχου Ηρακλείου, υπήρξε άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για εγκατάσταση του δικτύου των 6 σταθμών στο Ηράκλειο πριν από ένα χρόνο. Προσέθεσε δε πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η δημιουργία ινστιτούτου το οποίο, υπό την επίβλεψη ερευνητικής επιτροπής, θα παρακολουθεί τα σεισμικά φαινόμενα που εξελίσσονται στο ελληνικό τόξο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η Κρήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ