Τράπεζα Θεμάτων: Τα 5 σωτήρια tips για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α' και Β' Λυκείου - iefimerida.gr

Τράπεζα Θεμάτων: Τα 5 σωτήρια tips για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α' και Β' Λυκείου

κορωνοϊός μαθητές
Εικόνα ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Τράπεζα Θεμάτων έγινε η «πρεμιέρα» των προαγωγικών εξετάσεων των δυο πρώτων τάξεων του Λυκείου.

Το iefimerida.gr σε συνεργασία με το ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο σας παρουσιάζουν έναν αναλυτικό οδηγό με 5 χρήσιμα tips για την Τράπεζα Θεμάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τράπεζα Θεμάτων: Τα 5 tips για τις προαγωγικές εξετάσεις

  • 1) Διαβάστε καλά τη θεωρία! Ανεξάρτητα από την Τράπεζα Θεμάτων, το πρώτο θέμα στα περισσότερα μαθήματα είναι θεωρία ή μετάφραση (σε Αρχαία/Λατινικά) την οποία επιλέγουν οι διδάσκοντες καθηγητές. Από το 1ο θέμα είναι κρίμα να χάσετε μονάδες!
  • 2) Δουλέψτε το 2ο Θέμα: Οι ασκήσεις/ερωτήσεις που ακολουθούν είναι πάντα διαβαθμισμένης δυσκολίας: Αν έχετε κάνει πολύ καλή προετοιμασία όλη τη χρονιά στο συγκεκριμένο μάθημα δείτε και λύστε δύσκολα και συνδυαστικά ερωτήματα / θέματα (πχ στα θετικά μαθήματα «Θέμα 4» ). Διαφορετικά ασχοληθείτε με βατά θέματα (επίπεδο «Θέμα 2») στην επανάληψή σας.

Μπορείτε να βρείτε κατηγοριοποιημένα τα θέματα (Θέμα 1 έως Θέμα 4) και ανά ενότητα της ύλης καθώς και να κάνετε εύκολες και γρήγορες αναζητήσεις στην ιστοσελίδα: www.trapeza-thematon.gr

  • 3) Μην προσπαθείτε να μάθετε απ’ έξω απαντήσεις σε θέματα της Τράπεζας αν δεν κατανοείτε τη λύση! Αν δεν καταλαβαίνετε πως προκύπτει μια απάντηση δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να την απομνημονεύσετε τελευταία στιγμή. Τα θέματα της Τράπεζας είναι πάρα πολλά και συνδυαστικά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποστηθίσετε απαντήσεις.
  • 4) Δώστε βαρύτητα στις συμβουλές που έδωσε η καθηγήτρια / ο καθηγητής σας στο σχολείο, καθώς αποφασίζει από τα 3 θέματα που κληρώνονται ποιο θα επιλέξει και βάζει και τα υπόλοιπα θέματα. Επομένως, αν στο σχολείο έχετε στη διάρκεια της χρονιάς δώσει μεγάλη προσοχή σε συγκεκριμένα κεφάλαια ή ενότητες, σε αυτά να επικεντρωθείτε στην επανάληψή σας!
  • 5) Βασιστείτε στις Πιθανότητες: Δείτε σε ποιες ενότητες της ύλης υπάρχουν δημοσιευμένα περισσότερα θέματα στην Τράπεζα, άρα είναι πιθανότερο να επιλεγεί θέμα από αυτές τις ενότητες.! Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μαθήματα όπως η Χημεία της Α' Λυκείου και η Βιολογία της Β' Λυκείου!

  • Όλοι οι οδηγοί και οι ειδήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αναλυτικά το πλήθος των θεμάτων ανά ενότητα παρουσιάζεται ανά μάθημα εδώ:

Α Λυκείου:

Β Λυκείου:

«Η διάρκεια των Εξετάσεων (3 εβδομάδες για τα περισσότερα σχολεία) είναι αρκετή -αν αξιοποιήσετε σωστά το χρόνο σας- για να κάνετε εμπεριστατωμένη και σωστή επανάληψη. Δουλέψτε συστηματικά, μελετήστε μεθοδικά, ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις Εξετάσεις. Σας ευχόμαστε καλό διάβασμα και επιτυχία!» αναφέρει η ομάδα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Φροντιστηρίου, μέσω του iefimerida.gr.

ΜΕΘΟΔΙΚΟ Φροντιστήριο: Το app για την Τράπεζα Θεμάτων

Από την ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ Φροντιστηρίου μπορείτε να δείτε σε ποια κεφάλαια υπάρχουν πολλά θέματα και να καταλάβετε ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία της ύλης!

Διατίθεται και σε Εφαρμογή (App στο Google Play):

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ