To ενδεχόμενο νέων κυρώσεων και δασμών κατά της Ρωσίας εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις επιθέσεις στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Με βάση το γεγονός ότι η Ρωσία σφυροκοπά την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης αυτή τη στιγμή, εξετάζω έντονα το ενδεχόμενο να επιβάλω μεγάλης κλίμακας τραπεζικές ποινές, κυρώσεις και δασμούς στη Ρωσία μέχρι να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και τελική συμφωνία για την ειρήνη», έγραψε ο Τραμπ.
«Προς τη Ρωσία και την Ουκρανία, καθίστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα, πριν να είναι πολύ αργά. Σας ευχαριστώ!!!, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία -Χτύπησε υποδομές αερίου και ενέργειας
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δυνάμεις του πραγματοποίησαν πλήγματα από τον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά με όπλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον υποδομών αερίου και ενέργειας που, όπως ισχυρίστηκε, υποστηρίζουν το ουκρανικό στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα.
Νωρίτερα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως η Ουκρανία στοχοθετήθηκε στη διάρκεια της νύχτας από τουλάχιστον 58 πυραύλους και 194 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ενώ διευκρίνισαν πως χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά γαλλικά καταδιωκτικά Mirage 2000 που είχαν παραδοθεί τον περασμένο μήνα από τη Γαλλία.
Σε ανακοίνωσή της, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε πως κατέρριψε τουλάχιστον 134 από τους στόχους αυτούς, 34 πυραύλους και 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές υποδομές ενέργειας και αερίου με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους.