«Ουδεμία ανάμειξη είχα» υποστηρίζει η Βασιλική Θάνου μετά την κατεπείγουσα έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για το ηχητικό Βγενόπουλου.
Μάλιστα, εμφανώς ενοχλημένη από τις εξελίξεις, επιτίθεται κατά του οικονομικού εισαγγελέα που αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, «βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία», όπως αναφέρει.
Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης της μήνυσης που είχε υποβάλει ο αποβιώσας επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος σε βάρος της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων, έπειτα από το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το iefimerida.gr.
Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Θάνου
«Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεσθεί κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στη μήνυσή του. Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού. Β. Θάνου»
H δικογραφία ανασύρεται από το αρχείο και ξεκινά νέα, κατεπείγουσα, εισαγγελική έρευνα
Την υπόθεση εκβιασμού του Βγενόπουλου έφερε ξανά στο φως το iefimerida.gr, όταν περιήλθε στην κατοχή του το ηχητικό ντοκουμέντο που έδειχνε ότι ο επιχειρηματίας είχε αποδείξεις για όσα περιέλαβε στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το 2016 κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλειώτας ζήτησε να ερευνηθεί εκ νέου η υπόθεση και σήμερα ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία καθώς και τη γνησιότητα του ηχητικού ντοκουμέντου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα κακουργηματικά αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.
Η ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο επειδή η έρευνα διατάχθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και γιατί διεξήχθη υπό την εποπτεία ανώτατου εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έκρινε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο αποτελεί νέο και σοβαρό στοιχείο, προκειμένου να ερευνηθεί από την αρχή η υπόθεση, καθώς ο τρόπος που έκλεισε στις αρχές του 2017 δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτήματα.
Καταπίπτει, δηλαδή, επί της ουσίας, η αγωγή που κατέθεσε η Βασιλική Θάνου κατά του iefimerida για συκοφαντική δυσφήμιση. Γιατί ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: Είτε το ηχητικό ντοκουμέντο είναι πλαστό και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου συκοφαντήθηκε, είτε είναι αληθινό και χρειάζεται να γίνει μια ενδελεχής έρευνα προκειμένου να μην πέφτουν σκιές πάνω στον θεσμό της Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι στην αγωγή της η Βασιλική Θάνου αναφέρεται «στην αμφιβόλου γνησιότητας και νομιμότητας κασέτα».
Επιπλέον, τίθεται εν αμφιβόλω και το πόρισμα της αντεισαγγελέως Αννας Ζαΐρη, η οποία έκλεισε ταχύτατα την έρευνα για τη μηνυτήρια αναφορά του Βγενόπουλου, θέτοντάς την στο αρχείο. Το πόρισμα αυτό επικαλείται η Βασιλική Θάνου και κατηγορεί το iefimerida ότι «παραβίασε το πηγάζον από την Εισαγγελική Διάταξη αρχειοθέτησης δεδικασμένο». Και αυτό, σύμφωνα με την κρίση της, επειδή τα όσα αποκαλύπτονται στο ηχητικό ντοκουμέντο περιλαμβάνονταν στη μηνυτήρια αναφορά του και άρα «ερευνήθηκαν και απορρίφθηκαν, ως μη αποδειχθέντα, από την Εισαγγελική διάταξη».
Η ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο και η διενέργεια νέας έρευνας αποδεικνύει ότι κανένα «δεδικασμένο» δεν υπήρχε, απεναντίας ήταν πολλά τα κενά και οι απορίες που προκάλεσε ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης το 2016.
Δείχνει, επίσης, ότι ήταν σωστή η απόφαση του iefimerida.gr να δημοσιεύσει το ηχητικό ντοκουμέντο, προκειμένου να μη μείνει στη σκιά μια υπόθεση που αφορά την κορυφή της Δικαιοσύνης και δηλητηρίαζε έναν κορυφαίο θεσμό, στον οποίο εναποθέτει τις ελπίδες του για το σωστό και το δίκαιο ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την προσωπική του συνθήκη.