Το «τελευταίο αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι στον 48χρονο που πέθανε στον Πύργο, έπειτα από τσίμπημα αράχνης.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδελφή του που σπάραζαν στον μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς, καθώς δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους έφυγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο.
«Τι να πουν και τι να κάνουν αυτοί οι γονείς;», είπε ξάδερφος του 48χρονου
Άπαντες προσπαθούν να καταλάβουν πώς οι διακοπές του 48χρονου είχαν αυτή τη τραγική κατάληξη.
«Τι να πουν και τι να κάνουν αυτοί οι γονείς; Τράβαγε τα μαλλιά της η γυναίκα! Σε κανέναν να μην τύχει αυτό», δήλωσε στο STAR συγγενής του εκλιπόντα και πρόσθεσε:
«Ξάδερφο τον είχα, φίλο τον είχα, άτυχος άνθρωπος. Αυτό συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο».
Από γάγραινα πέθανε ο 48χρονος -Άγνωστο αν οφείλεται στο τσίμπημα της αράχνης
Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, ο θάνατος του 48χρονου φαίνεται να προήλθε από γάγγραινα.
Πάντως, μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν ο θάνατος του 48χρονου οφείλεται στο δηλητήριο της καφέ αράχνης που φαίνεται πώς τον τσίμπησε.
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, όταν κι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Πήγε διακοπές στο Κατάκολο και πέθανε στο νοσοκομείο
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, δέχθηκε το τσίμπημα την ώρα που καθόταν σε παγκάκι στο Κατάκολο όπου είχε πάει για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Ο 48χρονος ένιωθε αφόρητους πόνους στο πόδι, με αποτέλεσμα αρχικά να μεταβεί σε ιδιώτη ορθοπεδικό, ο οποίος δεν διαπίστωσε κάποιο σχετικό πρόβλημα και του ζήτησε να πάει οπωσδήποτε στο νοσοκομείο Πύργου. Εκεί νοσηλευόταν από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, όταν κι έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Τι ισχύει για τις αράχνες στην Ελλάδα
Όλες οι αράχνες διαθέτουν δηλητήριο. Κάποια είδη έχουν ισχυρό, αλλά τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούν το δηλητήριο επιθετικά για παράλυση του θηράματος και αμυντικά για να προστατευτούν όταν νιώσουν απειλή.
Στη χώρα μας υπάρχουν μόνο δύο είδη αράχνης που είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Πρόκειται για τη Μεσογειακή Λοξοσκέλη (Loxosceles rufescens) και τη Μεσογειακή Μαύρη Χήρα (Latrodectus tredecimguttatus).