Περίπου 150 τόνοι ογκωδών αντικειμένων, που ήταν πεταμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων από τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου.
Η επιχείρηση «καθαριότητα» στη Θεσσαλονικη
Η επιχείρηση «καθαριότητα» της πόλης, από τη νέα διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου κι έως τις 13 Ιανουαρίου μαζεύτηκαν από τους πράσινους και μπλε κάδους άλλοι 4.340 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων και 619 τόνοι ανακυκλώσιμων.
«Είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο άμεσης δράσης προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα στην πόλη. Σε επίπεδο αποκομιδής μπλε και πράσινου κάδου τα πράγματα πάνε καλά σε γενικές γραμμές, ενώ τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα στα ογκώδη» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δημαρέλος, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των άμεσων παρεμβάσεων.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, δεν υπάρχει εφησυχασμός καθώς «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη για να μαζευτεί όλη η σαβούρα που είναι συγκεντρωμένη στους δρόμους εδώ και πολύ καιρό».
Ειδικότερα για τα ογκώδη, ο κ. Δημαρέλος πρόσθεσε πως έχουν δημιουργηθεί τρεις βάρδιες με συνολικά 45 εργαζόμενους, για να καθαρίσει η πόλη. Εκτίμησε πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα συγκεντρωθούν όλα τα πεταμένα αντικείμενα, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια ο δήμος Θεσσαλονίκης να διαχειρίζεται άμεσα όλα τα αιτήματα των πολιτών που θα υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «Βελτιώνω την πόλη μου» ή μέσω τηλεφωνικής κλήσης.
Αυτό το διάστημα στελεχώνεται, επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να καλούν οι δημότες για την άμεση απομάκρυνση των ογκωδών, ενώ εξετάζεται και το πλαίσιο για την επιβολή προστίμων για όσους παρανομούν και πετούν ανεξέλεγκτα αντικείμενα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, πέρα από την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων από την αντιδημαρχία Καθαριότητας θα συνεχιστούν οι δράσεις πλυσίματος δρόμων και κάδων σε όλες τις γειτονιές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ