Με θερμομέτρηση στην κεντρική είσοδο εισέρχονται, από το πρωί, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι, διάδικοι και πολίτες.
Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την αστυνομία, η οποία δήλωσε αναρμόδια να κάνει τις θερμομετρήσεις -όπως είχε προγραμματιστεί να γίνει κατόπιν απόφασης της επιτροπής δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης- αναζητήθηκε ήδη από χθες εναλλακτική λύση.
Ετσι, από σήμερα, οι μετρήσεις διενεργούνται από δύο μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Ερυθρού Σταυρού. Σημειώνεται ότι με θερμομέτρηση επιτρέπονταν χθες η είσοδος και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
«Στοπ» σε όσους είχαν θερμοκρασία πάνω από 37,5 βαθμούς
Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν πάρει, εφόσον κάποιος από τους εισερχόμενους διαπιστωθεί, κατά τη μέτρηση, ότι έχει θερμοκρασία σώματος άνω των 37,5 βαθμών δεν εισέρχεται στο κτίριο και του συστήνεται να επισκεφθεί κάποιον γιατρό. Εκτός από το παραπάνω μέτρο, υποχρεωτική καθίσταται και η προστατευτική μάσκα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί στην είσοδο των δικαστηρίων καλούν όσους δεν φέρουν μάσκα να εφοδιαστούν, διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε εντός του δικαστικού μεγάρου και υπογράφεται από τη διευθύνουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της επιτροπής δικαστικού μεγάρου Καλλιρρόη Χειμαριού, καθίσταται υποχρεωτική και η χρήση προστατευτικών γαντιών, ωστόσο αυτό που διαπιστώνεται από το πρωί είναι ότι πολλοί δεν κάνουν χρήση. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ανώτατος αριθμός εισερχομένων στο κτίριο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα η απόσταση μεταξύ των φυσικών προσώπων κατ' ελάχιστο 1,5 μέτρο.