«Σαφάρι» για την πάταξη του παρεμπορίου και της παράνομης στάθμευσης ενόψει της 86ης ΔΕΘ ξεκινά η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο στη Θεσσαλονικη με τους δεκάδες πλανόδιους και το ανεξέλεγκτο παρκάρισμα σε δρόμους, ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια.
Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Στους δρόμους θα βρίσκονται μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από δημοτικούς αστυνομικούς, τροχονόμους και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ προκειμένου να βεβαιώνονται παραβάσεις και όπου χρειαστεί να αφαιρούνται πινακίδες από τα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ.
«Σαφάρι» ελέγχων στη Θεσσαλονικη
«Θα κινηθούμε αρχικά στο παρεμπόριο που δημιουργεί μια άσχημη εικόνα για τη Θεσσαλονίκη, αν και το περιορίσαμε πολύ μέσα στο καλοκαίρι καθώς αυξήσαμε τους ελέγχους με τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων με την ΕΛΑΣ και με άλλες υπηρεσίες. Δεν θα ανεχτούμε παρεμπόριο στην παραλία ή πέριξ, ενώ δίνουμε έμφαση και στις λαϊκές αγορές», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής ενόψει ΔΕΘ.
Ειδικότερα για το κυκλοφοριακό, ο κ. Δαγκλής έκανε λόγο για μηδενική ανοχή. «Δεν θα δεχτούμε άναρχα φαινόμενα, ώστε ο καθένας να παρκάρει όπου θέλει. Καμία ανοχή για τις αντικοινωνικές παραβάσεις όπως για παράδειγμα στάθμευση σε ράμπες ΑμΕΑ, σε οδεύσεις τυφλών, σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους». Συμπλήρωσε, δε, πως οι εντολές είναι να αφαιρούνται πινακίδες και για όσους σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες.
«Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, εντοπίσαμε παθογένειες και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Θα είμαστε πολύ καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά», είπε ο κ. Δαγκλής ενημερώνοντας πως για πρώτη φορά φέτος μετά τη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί απολογιστική συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όλα κύλησαν όπως είχαν αρχικώς σχεδιαστεί.
Πάνω από 32.000 κλήσεις το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, «φωτιά» πήραν τα μπλοκάκια της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης και τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλα χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία η πόλη άδειασε από αυτοκίνητα.
Ειδικότερα, μέσα σε τρεις μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο), βεβαιώθηκαν 32.231 παραβάσεις από τη δημοτική αστυνομία και κόπηκαν τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ αφαιρέθηκαν 327 πινακίδες.
Όσο για το παρεμπόριο, για το ίδιο χρονικό διάστημα, συγκροτήθηκαν 46 μεικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια ελέγχων.