Θεσσαλονίκη: Σχημάτισαν τη μορφή κακοποιημένης γυναίκας με 6.000 λουλούδια [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Σχημάτισαν τη μορφή κακοποιημένης γυναίκας με 6.000 λουλούδια [εικόνες, βίντεο]

Θεσσαλονίκη: Σχημάτισαν τη μορφή κακοποιημένης γυναίκας με 6.000 λουλούδια -Το μήνυμα Ζέρβα κατά της βίας
Φωτογραφία από Δήμο Θεσσαλόνικης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία συμβολική και ηχηρή κίνηση προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος.

Σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, την κεντρικότερη της πόλης, έκανε την εμφάνισή της μια «μορφή» κακοποιημένης γυναίκας, η οποία σχηματίστηκε με λουλούδια σε μια ζώνη πρασίνου 135 τ.μ., με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που τιμάται σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη δημιουργία της γυναικείας μορφής τοποθετήθηκαν 6.000 φυτά με λουλούδια σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς κι απαιτήθηκαν επτά ημέρες εργασίας από τα συνεργεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία από Δήμο Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία από Δήμο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος μοίρασε 17 κυκλάμινα σε γυναίκες όσες και οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέσα στο 2022.

Ζέρβας: «Διαθέτουμε ξενώνα που προσφέρει καταφύγιο σε κακοποιημένες γυναίκες»

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, όπου σημείωσε πως: «Η Βία κατά των Γυναικών έχει πολλές μορφές και μπορεί να είναι παντού... στην εργασία, στην οικογένεια, στο σπίτι, ακόμη και στον δημόσιο χώρο. Όλοι μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε ο αριθμός των γυναικοκτονιών να μειωθεί. Ο αριθμός των γυναικοκτονιών, που στη χώρα μας είναι τεράστιος, θα πρέπει να μας βάλει όλους όχι μόνο να σκεφτούμε, αλλά και να δράσουμε. Αυτό κάνουμε κι εμείς»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά. Ο ξενώνας που διαθέτουμε προσφέρει ένα καταφύγιο σε γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και στα παιδιά μας. Ελπίδα μας είναι κάθε τέτοιο καταφύγιο να μην έχει λόγο ύπαρξης», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στο πλαίσιο της δράσης, η Artelot Media μέσω της καινοτόμου εφαρμογής «Artelot» και με τη χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας παρουσιάζει μια συμβολική ιστορία κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Τη διαδικασία δημιουργίας του έργου κατέγραψε εθελοντική ομάδα φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επισκέπτες και δημότες μπορούν μέσω της προαναφερθείσας εφαρμογής να παρακολουθήσουν επιπλέον 25 ιστορίες επαυξημένης πραγματικότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ