Θεσσαλονίκη: Χάκαραν το κινητό εκπαιδευτικού και πήραν δάνειο στο όνομά του - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Χάκαραν το κινητό εκπαιδευτικού και πήραν δάνειο στο όνομά του

hacked
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα απάτης έπεσε ένας εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη, καθώς βρέθηκε να χρωστάει σε Τράπεζα 6.000 ευρώ για δάνειο που δεν είχε πάρει ποτέ.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο 53χρονος έλαβε επιστολή από την τράπεζα, η οποία του ζητούσε να καταβάλει 207,25 ευρώ για το δάνειο, με τον ίδιο να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς όταν προσπάθησε να μπει από το κινητό του στην υπηρεσία e-banking, διαπίστωσε ότι ήταν μπλοκαρισμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θυμάμαι πως ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά το κινητό μου έσβησε και έκανε αυτόματα επανεκκίνηση. Δεν το έδωσα σημασία και το είδα μετά το βράδυ στο σπίτι χωρίς όμως ν' αντιληφθώ κάτι περίεργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη: Η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο και η έρευνα της Αστυνομίας για τους χάκερς

Άμεσα προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας να ληφθεί προσωρινή διαταγή προκειμένου η Τράπεζα να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε μέτρο σε βάρος του διεκδικώντας τις οφειλές, που όμως δεν έχει ο ίδιος από το δάνειο.

«Πιθανολογείται ότι δεν πρόκειται για εγκεκριμένη από τον πελάτη της Τράπεζας συναλλαγή και πιθανολογείται η βασιμότητα όσων αναφέρει στην προσφυγή του», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση με την οποία κάνει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής.

«Ουσιαστικά το δικαστήριο δέχεται ότι ο άνθρωπος έπεσε θύμα hacking και εξαπατήθηκε καθώς άγνωστοι σύναψαν στο όνομά του δάνειο που ποτέ δεν εισέπραξε ούτε ενημερώθηκε γι' αυτό παρά μόνον όταν ήρθε η στιγμή για την είσπραξη της πρώτης δόσης», τόνισε μιλώντας ο συνήγορος του εκπαιδευτικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται στην Τράπεζα μέχρι την οριστική δικαστική κρίση της υπόθεσης να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση διεκδικώντας τόκους και περιουσιακά στοιχεία του 53χρονου, να τοκίζει και να ανατοκίζει το ποσό του δανείου εφόσον δεν εισπράττεται, να εμφανίζει στα ηλεκτρονικά της αρχεία ότι ο συγκεκριμένος έχει οφειλή, όπως και απαγορεύεται στην Τράπεζα να αποστείλει στοιχεία του στον Τειρεσία στον κατάλογο των οφειλετών, αλλά και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του.

Παράλληλα η υπόθεση διερευνάται και από την Αστυνομία, μετά τη μήνυση που κατέθεσε για απάτη, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που εισέπραξε τα χρήματα μέσω του λογαριασμού όπου κατέληξε το ποσό του δανείου σε δύο δόσεις των 3.000 ευρώ. Η έρευνα γίνεται και μέσω ενός αριθμού τηλεφώνου που δηλώθηκε από τους χάκερς για να λαμβάνουν τα μηνύματα με τους κωδικούς επιβεβαίωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ