Τεράστια επιχείρηση σε Ελλάδα και 30 ακόμη χώρες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ -Κέρδη άνω των 6,5 εκατ. - iefimerida.gr

Τεράστια επιχείρηση σε Ελλάδα και 30 ακόμη χώρες για την καταπολέμηση του ντόπινγκ -Κέρδη άνω των 6,5 εκατ.

Ντόπινγκ
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε μέρος σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Europol.

Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SHIELD V» εκτός από την ελληνική υπηρεσία συμμετείχαν οι Γαλλικές Αρχές (French Gendarmerie/OCLAESP), οι Ισπανικές Αρχές (Guardia Civil) και οι Ιταλικές Αρχές (Italian Carabinieri Corps/NAS Carabinieri). Στόχος της επιχείρησης ήταν η καταπολέμηση της διακίνησης παραποιημένων φαρμάκων και ουσιών ντόπινγκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση υλοποιήθηκε το διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, με τη συμμετοχή Αρχών επιβολής του νόμου από 31 χώρες σε τρεις ηπείρους, τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της INTERPOL, της EUROJUST, της FRONTEX, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων (WCO), του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), καθώς και ιδιωτικών Φορέων.

Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος χειρίσθηκε 9 υποθέσεις.

Μετά από πολύμηνες και διεξοδικές έρευνες, αντικείμενο των οποίων αποτέλεσαν 9 εγκληματικά δίκτυα με εθνική, αλλά και υπερεθνική δράση, συνελήφθησαν 30 άτομα, ενώ στις ποινικές δικογραφίες που σχηματίσθηκαν συμπεριλήφθησαν επιπλέον 36 κατηγορούμενοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν:

  • περισσότερα από -495.000- τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών, ιατροτεχνολογικών και λοιπών παράνομων σκευασμάτων,
  • 104 κιλά πρώτης ύλης,
  • χρηματικό ποσό άνω των -460.000- ευρώ,
  • ράβδοι χρυσού και χρυσές λίρες,
  • 773,6 γραμμάρια κάνναβης,
  • 8 πιστόλια/περίστροφα και πλήθος φυσιγγίων.

Τα συνολικά έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων υπερέβησαν τα 6.500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντόπινγκ αστυνομική επιχείρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ