Σε απέραντη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 22χρονης Ιφιγένειας που έχασε τη ζωή της στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, μαζί με 56 ακόμη επιβαίνοντες των δύο αμαξοστοιχιών.
Η Ιφιγένεια κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην πατρίδα της τα Γιαννιτσά, όπου οικογένεια, φίλοι και συντοπίτες της είπαν το τελευταίο αντίο.
«Για το όνομά της όσοι είναι το πληρώσουν θα το πληρώσουν ακριβά αυτό που έκαναν. Εχασα την αδελφή μου στα 22 της, ενώ πρόσφατα πήρε και το πτυχίο της. Οτι και να γίνει αυτοί που το έκαναν αυτό το έγκλημα θα το πληρώσουν όχι μόνο για το όνομα της αδελφής μου αλλά και για τα ονόματα που χάθηκαν. Το δίκιο μας δεν μετράει. Χάθηκε πλέον η αδελφή μου, χάθηκαν τόσοι άνθρωποι μικρής ηλικίας. Η αδελφή μου μικρούλα ήταν, χαρούμενο κορίτσι. Ενα διαμαντάκι ολόκληρο χρυσό. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μας», είπε η αδελφή της μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Η τελευταία επικοινωνία της οικογένειας με την Ιφιγένεια, πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη
Η τελευταία επικοινωνία της Ιφιγένειας με την οικογένειά της ήταν λίγη ώρα πριν το μοιραίο δυστύχημα, όταν και τηλεφωνήθηκε με την αδελφή της. Είχε περάσει όμορφα το τριήμερο και ήταν χαρούμενη. Είχε εντωμεταξύ μιλήσει και με την μητέρα της λέγοντάς της ότι θα αργούσε και ότι θα την πήγαινε στο σπίτι ο πατέρας του συντρόφου της με τον οποίο επέβαινε μαζί στο μοιραίο τρένο.
Οι συγκλονιστικές περιγραφές των ανθρώπων που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό της Ιφιγένειας μετά το δυστύχημα
«Από τη σύγκρουση έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα. Η Ιφιγένεια κρεμόταν από το παράθυρο κι εγώ την κρατούσα με όλη μου τη δύναμη. Φώναζα βοήθεια, κάποια στιγμή με βοήθησε ένα άλλο παιδί, την κατεβάσαμε και τη μεταφέραμε στο πρώτο σημείο, από όπου έβγαινε ο κόσμος», είχε πει ο σύντροφός της περιγράφοντας τα τραγικά λεπτά μετά το μοιραίο δυστύχημα.
Συγκλονιστική ήταν και η περιγραφή του 20χρονου Μιχάλη, ενός από τους ήρωες των Τεμπών, ο οποίος βοήθησε πολλούς ανθρώπους να βγουν από τα κατεστραμμένα βαγόνια τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ο Μιχάλης βοήθησε στον απεγκλωβισμό της Ιφιγένειας.
«Η μισή ήταν από μέσα, η άλλη μισή απέξω, απέξω την είχαν πλακώσει λαμαρίνες, τις οποίες κατάφερα και τις στράβωσα, την έπιασα από τη μέση και τη σήκωσα, και με τη βοήθεια του αγοριού της, την τραβήξαμε. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Είχε παντού αίματα. Του φούτερ μου εκείνη τη στιγμή, από κίτρινο είχε γίνει κόκκινο. Την απεγκλωβίσαμε, την άφησα στην καρέκλα, έπιασα σφυγμό. Θυμάμαι ότι είχε και μάλιστα δυνατό. [...] Μαζί με τα άλλα παιδιά, κουβαλήσαμε [σσ: την Ιφιγένεια] και την ξαπλώσαμε σε δυο καθίσματα».
Η Ιφιγένεια καθόταν στη θέση 67 στο Τρίτο βαγόνι. Συγκλονιστική είναι η φωτογραφία που τράβηξε ο δικηγόρος της οικογένειάς της από το κάθισμά της μετά το δυστύχημα.