Στο ένα χέρι η κυρία Βάσω κρατάει το εξιτήριο του νοσοκομείου. Στο άλλο, τα λιγοστά πράγματα της, που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί από το βαγόνι 3 της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Μέσα σε αυτό ταξίδευε προς την Θεσσαλονίκη... μέσα σε αυτό έζησε τον τρόμο και την φρίκη...
«Είχαμε ένα άτομο που δεν μπορούσαμε να το βγάλουμε. Και μετά το βγάλανε απανθρακωμένο...», δήλωσε η τραυματίας Βάσω Κόκκαλη, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά κατά την προσπάθεια της να βγει από το βαγόνι.
Παρά τα τραύματα του και τον πανικό των πρώτων στιγμών ύστερα από τη σύγκρουση, ο 20χρονος Ηλίας χωρίς δεύτερες σκέψεις μέσα στο αναποδογυρισμένο βαγόνι 3 φρόντισε να βοηθήσει μια μητέρα με το παιδί της και να βγούνε ασφαλής από το τρένο.
«Βγήκα με μια μητέρα. Πήρα το παιδάκι της πρώτα και μετά βοήθησα και την μητέρα να βγει. Απλά κοίταξα μπροστά μου την φωτιά και βοήθησα την κυρία», ανέφερε ο Ηλίας Παλαιολόγος.
«Με βάρκα την ελπίδα…»
Η Ελένη βρίσκοταν στο 5ο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας. Ταξίδευε από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη όπου παρακολουθεί το μεταπτυχιακό της. Οι φρικιαστικές εικόνες που είδε την Τρίτη το βράδυ έχουν γίνει για εκείνη εικόνες αιωνιότητας και όπως λέει βρίσκεται ακόμα σε σοκ. Όλες αυτές τις ημέρες έχει κοιμηθεί ελάχιστα και αυτό λόγω της κούρασης.
«Ένοιωσα ένα μεγάλο τράνταγμα... Παντού γυαλιά! Έβλεπα μπροστά μου να φλέγεται η μηχανή. Εγώ αυτό φοβόμουνα, μην γίνει καμιά έκρηξη και έπρεπε να απομακρυνθούμε» ανέφερε από την πλευρά της η Ελένη που τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Αρκετοί είναι οι επιβάτες οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.
Τέσσερις μέρες μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη επιζώντες και συγγενείς θυμάτων μπορούν να προσέλθουν στο ΑΤ Τεμπών και να παραλάβουν προσωπικά είδη και αντικείμενα που είχαν μαζί τους στο μοιραίο ταξίδι. Oι αστυνομικοί έχουν γεμίσει δυο μεγάλα δωμάτια με αντικείμενα από τους επιβάτες ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 70 παραδόσεις.