Πληθαίνουν οι καταγγελίες γύρω από το κύκλωμα διακίνησης γυμνών φωτογραφιών γυναικών, μέσω της εφαρμογής Telegram.
Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται πως αποκτά το θέμα της διακίνησης φωτογραφιών γυναικών, οι οποίες είναι γυμνές, είτε έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία για να φαίνονται γυμνές, με την αξιοποιήση υλικού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Νέες αποκαλύψεις, αναδεικνύουν ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες που διακινούν πορνογραφικό υλικό και πλήθος γυναικών είναι θύματα έκθεσης χωρίς καν να το γνωρίζουν.
«Πήραν τη φωτογραφία μου από το προφίλ μου στο instagram και αφαίρεσαν το μαγιό»
Τέτοια περίπτωση είναι και η Ελένη, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού του ANT1, περιέγραψε πώς μέσω γνωστού της ανακάλυψε ότι διακινούνταν γυμνές φωτογραφίες της, οι οποίες ήταν στην πραγματικότητα φωτογραφίες από τον λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία για να φαίνεται η ίδια γυμνή.
«Πήραν τη φωτογραφία μου, από το προφίλ μου στο instagram, την επεξεργάστηκαν, αφαίρεσαν το μαγιό που φορούσα και τη διακίνησαν σε μια ιδιωτική ομάδα με 12.000 μέλη», είπε
«Εγώ μέσα από γνωστό γνωστού να το πω έτσι, το ανακάλυψα, όπου κάποιος με αναγνώρισε. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να το έκανε. Το μόνο που κάνουν είναι να υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο», ανέφερε η κοπέλα, μιλώντας στον ANT1. «Θύμωσα... Ηθελα πάρα πολύ να μάθω ποιος είναι αυτός που το έκανε αυτό και στοχοποιεί εμένα, στοχοποιεί και άλλες κοπέλες», συμπλήρωσε.
Το πόσες γυναίκες έχον πέσει θύματα ανάλογων ενεργειών επιβεβαίωσε η αντίδραση πολλών γυναικών στο άκουσμα της εμπειρίας της Ελένης, η οποία είχε ανεβάσει σχετικό βίντεο με σκοπό να δημοσιοποιήσει τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται.
«Αφού ανέβασα το βίντεο επικοινώνησαν μαζί μου αρκετές κοπέλες και μου είπαν πως τους έχει συμβεί το ίδιο πράγμα».
«Ψήνεται κανείς να μιλήσουμε για τη μικρή μου αδερφή;»
Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι διάλογοι μεταξύ των μελών αυτών των ομάδων όπου διακινείται το πορνογραφικό υλικό, σοκάρουν. Σε μια ομάδα για παράδειγμα, όπου συμμετέχουν τουλάχιστον 15.000 μέλη, και φέρει την ονομασία «Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας», ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ δύο μελών:
Μέλος Α: «Ψήνεται κανείς να μιλήσουμε για τη μικρή μου αδερφή;»
Μέλος Β: «Πόσο είναι;»
Μέλος Α: «20»
Μέλος Β: «Για στείλε να δούμε ή αν θες προσωπικό».
Μάλιστα φαίνεται να δίνεται και η δυνατότητα να μοιράζεται υλικό ανάλογα με τις περιοχές, όπως επιβεβαιώνει και σχόλιο ενός μέλους της ομάδας: «Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;»
Ακόμα, στην περιγραφή της ομάδας αναφέρεται το εξής:
«Μην ξεχνάτε ότι για την είσοδο στην καλύτερη ομαδική της Ελλάδας μπορείτε να στείλετε υλικό από πρώην σας και σας εγγυόμαστε 100% εχεμύθεια. Αν το επιθυμείτε δεν θα ανέβει πουθενά το σετ απλώς θα είναι το εισιτήριό σας για την είσοδό σας στην καλύτερη πριβέ της Ελλάδας».
H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά το Telegram
Όπως ανέφερε το iefimerida.gr χθες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει έρευνα γύρω από την παράνομη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με αφορμή μία ακόμη ομάδα στην εφαρμογή Telegram, στην οποία έχουν δώσει ελληνική ονομασία και συγκεκριμένα όνομα πόλης της Μακεδονίας. Σε αυτήν την ομάδα πραγματοποιείται ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού κυρίως ανηλίκων.
Η εν λόγω εφαρμογή, η εταιρεία της οποίας έχει έδρα το Ντουμπάι, έχει διαπιστωθεί ότι δεν συνεργάζεται εύκολα με τις Αρχές προκειμένου να δώσει στοιχεία, ωστόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχωράει δικές της διαδικασίες, έτσι ώστε να καταφέρει να ταυτοποιήσει τους εμπλεκόμενους ενώ παράλληλα εξετάζονται και οι αναφορές για διακίνηση ψεύτικων γυμνών φωτογραφιών γυναικών σε διάφορα κανάλια του Telegram.