«Τα Bar Σώζουν Ζωές» στη Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ - iefimerida.gr

«Τα Bar Σώζουν Ζωές» στη Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ

πρωτες βοηθειες
«Τα μπαρ σώζουν ζωές»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τα μπαρ της Θεσσαλονίκης να σώζουν τη διάθεσή μας, ανεβάζοντας την ψυχολογία μας, αλλά τώρα μπορούν να μας σώσουν και κυριολεκτικά τη ζωή!

Μέσα από την πρωτοβουλία «Τα Bar Σώζουν Ζωές», εργαζόμενοι της εστίασης εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τις παρέχουν σε θαμώνες, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας, όπως έναν πνιγμό ή ακόμη κι έμφραγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τις πρώτες βοήθειες στα μπαρ

Η ιδέα ανήκει στον Θάνο Πάππα, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μπαρ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποφάσισε να την υλοποιήσει μετά από ένα περιστατικό σε κεντρικό καφέ της πόλης. «Ένας θαμώνας έπαθε έμφραγμα και ο σερβιτόρος, με ψυχραιμία, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, ο άνθρωπος αυτός επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι του. Μια ζωή σώθηκε, χάρη στη γνώση και την άμεση αντίδραση», αναφέρει ο κ. Πάππας, ο οποίος ξεκίνησε η δράση «Τα Bar Σώζουν Ζωές», με στόχο την εκπαίδευση εργαζομένων του κλάδου της εστίασης στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Μέσα από την πρωτοβουλία «Τα Bar Σώζουν Ζωές», εργαζόμενοι της εστίασης εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τις παρέχουν σε θαμώνες
Μέσα από την πρωτοβουλία «Τα Bar Σώζουν Ζωές», εργαζόμενοι της εστίασης εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τις παρέχουν σε θαμώνες

«Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι πολλαπλός: Θα εκπαιδεύσει επαγγελματίες της εστίασης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε επείγουσες καταστάσεις, θα ενισχύσει την πρόληψη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσα από την άμεση παρέμβαση και θα δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα φροντίδας και αλληλεγγύης στον χώρο της εστίασης και γενικότερα», λέει ο κ. Πάππας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η δράση «Τα Bar Σώζουν Ζωές» έχει στόχο την εκπαίδευση εργαζομένων του κλάδου της εστίασης στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
Η δράση «Τα Bar Σώζουν Ζωές» έχει στόχο την εκπαίδευση εργαζομένων του κλάδου της εστίασης στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Ήδη, με την αιγίδα και χορηγία της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης σε 20 εργαζόμενους στην εστίαση, προκειμένου να είναι όλοι σε θέση να παρέχουν άμεση βοήθεια, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Γινόμαστε πολύ συχνά, στα καταστήματά μας, μάρτυρες προβλημάτων υγείας σε πελάτες μας, όπως λιποθυμίες και είναι βασικό να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο κ. Πάππας, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι και η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα δείχνει πού υπάρχουν απινιδωτές, αλλά η συνέχιση των σεμιναρίων εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργηθεί «μια στρατιά νέων παιδιών που θα μπορούν να σώζουν ανθρώπους».

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη μπαρ Πρώτες Βοήθειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ