Συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ο δραπέτης που είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με κλεμμένο ΙΧ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Μαζί ήταν και δύο γυναίκες, οι οποίες και συνελήφθησαν. Μάλιστα η μία από τις δύο ήταν συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα. Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού: ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο σκόρπιον και τρία πιστόλια. Μάλιστα τα δύο πιστόλια τα είχαν πάνω τους ο «τοξοβόλος» και η συνεργάτιδα της Ρούπα, με σφαίρα στη θαλάμη.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη
επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα,
ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών
αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί
κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ποιος είναι ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης
Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαηλίδης, είχε προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές όταν το περασμένο Ιούνιο απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.
Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.
Το παρατσούκλι «τοξοβόλος»
Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.
Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σχετικά με το τόξο, όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.