Το θρίλερ με τη διπλή δολοφονία στην τοπική κοινότητα Γόννων του Δήμου Τεμπών, στη Λάρισα συνεχίζεται.
Δράστης φέρεται να είναι ένας 60χρονος άνδρας, με ποινικό παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, ενώ κατά πληροφορίες στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος σκότωσε μέσα στο ξυλουργείο του δύο άνδρες. Ο 60χρονος δολοφόνος υποστηρίζει -δια του δικηγόρου του- ότι τους σκότωσε γιατί τον εξαπάτησαν.
Ακούστηκαν πυροβολισμοί
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr περίπου στις 15:30 ακούστηκαν πυροβολισμοί. Κατά τις ίδιες πηγές αστυνομικοί πυροβόλησαν 3 φορές κατά του κτιρίου που έχει ταμπουρωθεί ο 60χρονος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνδρες της ΕΚΑΜ επιχείρησαν να εισβάλουν στο ξυλουργείο.
Τους σκότωσε χθες, ενημέρωσε σήμερα και ταμπουρώθηκε στο ξυλουργείο με χειροβομβίδα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι και το ξυλουργείο του δράστη, ο οποίος έχει ταμπουρωθεί από νωρίς το πρωί και απειλεί να πυροδοτήσει την χειροβομβίδα -που όπως υποστηρίζει- έχει στα χέρια του, χωρίς να είναι γνωστό αν θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του ή σκέφτεται κάτι άλλο.
Ο δικηγόρος του δράστη, δήλωσε στα ΜΜΕ πως ο πελάτης του σκότωσε χθες το πρωί τα δύο άτομα και του είπε πως σκοπεύει να παραδοθεί. Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία μάλιστα, όμως τελικά αντί να παραδοθεί, ταμπουρώθηκε στην επιχείρισή του και με μια χειροβομβίδα, απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με τον Στέλιο Σούρλα, δικηγόρο του δράστη, τα δύο θύματα τον εξαπάτησαν σε μια συναλλαγή. «Τα δύο άτομα τον είχαν εξαπατήσει, καθώς αγόρασαν μηχανήματα από εκείνον, αξίας 32.000 ευρώ, του είχαν δώσει 2.000 ευρώ και είχαν υπογράψει συναλλαγματικές για το υπόλοιπο ποσό που αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρυσμα. Οι ίδιοι ήρθαν χθες το πρωί να παρουν κι άλλα μηχανήματα και εκεί ακολούθησε λογομαχία και η συμπλοκή» ανέφερε.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλιμάκιο της ΕΚΑΜ και διαπραγματευτής που προσπαθεί να πείσει τον 60χρονο άνδρα να παραδοθεί.
«Μην προσεγγίζετε την περιοχή», λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Στην πρώτη της ανακοίνωση για το φονικό η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Από πρωινές ώρες σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Γόννοι Λάρισας, ένεκα υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο ατόμων. Στο σημείο βρίσκεται διαπραγματευτής και ειδικές ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας για την ολοκλήρωση της επιχείρησης. Οι πολίτες παρακαλούνται να μην προσεγγίζουν την περιοχή και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αστυνομικών».
Ο πρώτος συναγερμός για το διπλό φονικό
Λίγο μετά τις 7 το πρωί, ο 60χρονος άνδρας επικοινώνησε με την αστυνομία και ανέφερε πως είχε σκοτώσει δύο άτομα στο ξυλουργείο του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν άμεσα στο σημείο αντίκρισαν έναν άνδρα πεσμένο και αιμόφυρτο κοντά στην κεντρική είσοδο, ενώ ο δράστης υποστήριξε ότι το δεύτερο θύμα βρισκόταν μέσα στο ξυλουργείο.
Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, μονάδα των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, πυροτεχνουργοί, τρία ασθενοφόρα καθώς και η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, προκειμένου όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση, να παραλάβουν τις σορούς.
Ποιος είναι ο φερόμενος δράστης του διπλού φονικού
Ο 60χρονος φαίνεται πως είναι γνώριμος των Αρχών για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια είχε πολιτευτεί με τη Χρυσή Αυγή.