Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τα Τέμπη στο Σύνταγμα, με αίτημα «Δικαιοσύνη και αλήθεια».
Η κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, όπου στη Βουλή είναι σε εξέλιξη η συζήτηση και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που έχουν καταθέσει ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.
Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, ακολούθησαν επεισόδια τα οποία ωστόσο μεταφέρθηκαν γρήγορα από τη Βουλή στην Πανεπιστημίου, όπου έγιναν και προσαγωγές.
Μπροστά από τη Βουλή παρέμενε κόσμος και διαδήλωνε με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει λίγα λεπτά αργότερα.
Στην διάρκεια της συγκέντρωσης, συνταρακτική στιγμή ήταν το μήνυμα που απηύθυναν από την κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης οι μητέρες δύο νεαρών θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα. Οι μητέρες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση που τα εργατικά συνδικάτα παρείχαν στον διετή αγώνα τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα.
Η μητέρα 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου συγκίνησε το πλήθος όταν ανέφερε την ανάρτηση του καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο, πως «ο αδικοχαμένος νεαρός ποτέ δεν έμαθε για το 10 που πήρε με το σπαθί του, γιατί κάτι τον σταμάτησε στα Τέμπη».
Η μητέρα της 18χρονης Αναστασίας Γκάνα τόνισε πως ο αγώνας των συγγενών θα συνεχιστεί μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και κάλεσε το πλήθος να μη λησμονήσει τα θύματα.
Στο μήνυμά τους, οι μητέρες αναφέρθηκαν ιδιαίτερα και στον Γεράσιμο, το άλλο νεαρό θύμα που ακόμη παλεύει για τη ζωή του.
Βίντεο, λεπτό προς λεπτό το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Πού αλλού διοργανώθηκαν συλλαλητήρια για τα Τέμπη
Συλλαλητήρια για σήμερα το απόγευμα είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις:
- Θεσσαλονίκη: 19:00, Άγαλμα Βενιζέλου
- Πάτρα: 19:00, Πλατεία Γεωργίου
- Αγρίνιο: 19:00, Κεντρική Πλατεία
- Αλεξανδρούπολη: 19:00, Δημαρχείο
- Αμαλιάδα: 19:00, Πλατεία Αγίου Αθανασίου
- Ηράκλειο: 19:00, Πλατεία Ελευθερίας
- Καλαμάτα: 19:00, Κεντρική Πλατεία
- Λάρισα: 19:00, Κεντρική Πλατεία
- Χανιά: 19:00, Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί χιλιάδες μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας και πολλών άλλων πόλεων για τα Τέμπη.