Εσπευσμένα στην Κρήτη έφτασε απόψε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία στις Βούτες Ηρακλείου έπειτα από τις ρηγματώσεις που εμφανίστηκαν στην περιοχή προκαλώντας ανησυχία.
Μάλιστα, ενώ αρχικά είχε ειπωθεί ότι ο κ. Λέκκας θα κάνει αύριο την αυτοψία, πήγε σήμερα στις Βούτες, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ηρακλείου.
Οι λεπτομερείς γεωτεχνικές έρευνες έχουν προγραμματιστεί για το πρωί της Δευτέρας, με στόχο την άμεση ολοκλήρωσή τους και τη λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.
Δείτε βίντεο:
«Κλήθηκα για να κάνω εκτίμηση της καταστροφής και του γεωλογικού φαινομένου. Όταν το δω από κοντά θα γίνει αξιολόγηση του φαινομένου και θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι συμβαίνει», είχε πει νωρίτερα ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Cretalive.
Δείτε φωτογραφίες από το Cretalive:



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρηγματώσεις που εμφανίστηκαν χθες, σύμφωνα και με τους κατοίκους, όσο περνούν οι ώρες μεγαλώνουν, εντείνοντας τον φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι...
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί, αυτοψία στην περιοχή πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους αντιδημάρχους Γ. Σισαμάκη και Ν. Γιαλυτάκη και κατοίκους της περιοχής.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλοκαιρινός, η Δημοτική Αρχή θα ζητήσει, επίσημα, να κηρυχθεί το χωριό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ώστε να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ρηγματώσεων σε περίπου 10 σπίτια, όπως είπε ο ίδιος, σε μία μεγάλη ακτίνα μέσα στο χωριό.
Οι ρηγματώσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Καλοκαιρινό, οφείλονται πιθανότατα σε καθίζηση του εδάφους.