Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους υγειονομικούς και ΕΜΑΚ
Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στους υγειονομικούς και στα στελέχη της ΕΜΑΚ και η διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης τέθηκαν στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συζητήθηκαν σήμερα δέκα αιτήσεις ακύρωσης των σχετικών κυβερνητικών αποφάσεων που έχουν καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και οι πυροσβέστες της Ε.Μ.Α.Κ. , αλλά και μεμονωμένοι υπάλληλοι.
Οι συνήγοροι των Σωματείων κ.λπ. υποστήριξαν ότι η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την εμβολιασμό και τη χρήση self-test, όπως και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία στηρίχθηκε η έκδοση της ΚΥΑ, παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.
Έθεσαν θέμα παραβίασης προσωπικών ιατρικών δεδομένων, ενώ επεσήμαναν το ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενοι τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
Μεταξύ άλλων έκαναν λόγο και για άσκηση ψυχολογικής βίας προκειμένου να εμβολιαστούν και ότι η Πολιτεία δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από covid – 19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου έκαναν λόγο για «πόλεμο» για τον οποίο επιβάλλεται να ληφθούν σκληρά μέτρα. Επίσης, ανέφεραν ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ.
Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.