Skills4Life από το υπ. Παιδείας: Νέο «εργαλείο» για τη βελτίωση επιδόσεων σε βασικά μαθήματα -Πώς λειτουργεί - iefimerida.gr

Skills4Life από το υπ. Παιδείας: Νέο «εργαλείο» για τη βελτίωση επιδόσεων σε βασικά μαθήματα -Πώς λειτουργεί

Μαθητές λυκείου μπαίνουν στο σχολείο τους
Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο εργαλείο για τη βελτίωση των επιδόσεων στα βασικά γνωστικά αντικείμενα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Skills4Life από το υπ. Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σύμφωνα με αποκλειστικές πήγες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο λόγος είναι για το Skills4Life, μια νέου τύπου τράπεζα θεμάτων που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αφορά μαθητές Γυμνασίου (ιδίως της Γ´ τάξης) και Α´ Λυκείου, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια δεξιοτήτων πάνω στα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες και την Κατανόηση Κειμένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ , βασική διαφορά σε σχέση με την Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων είναι πως το Skills4Life δεν μένει μόνο στην αξιολόγηση του κατά πόσο ο μαθητής έχει εμπεδώσει τη σχολική ύλη, αλλά εστιάζει στην ικανότητά του να εφαρμόζει τη γνώση αυτή, μέσα από την επίλυση καθημερινών προβλημάτων. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα νέο εργαλείο που έρχεται να συνεισφέρει στον στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης να αποδεσμευτεί η εκπαιδευτική διαδικασία από τη στείρα αποστήθιση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, το Skills4Life είναι ευθυγραμμισμένο προς τη νέα εκπαιδευτική φιλοσοφία και προς τα νέα Προγράμματα Σπουδών που σύντομα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στα σχολεία. «Ουσιαστικά, έρχεται να δώσει στα παιδιά, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, τη δυνατότητα να εμβαθύνουν με δημιουργικό τρόπο στη σχολική ύλη, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη και από την απομνημόνευση στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πλατφόρμα https://skills4life.gr θα διακρίνεται από ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό σχεδιασμό για τους χρήστες και θα είναι δυναμική, καθώς θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Στην αρχική της εκδοχή θα περιλαμβάνει 133 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας που αναλύονται σε συνολικά 482 ερωτήσεις κλειστού τύπου, σύντομης απάντησης και μεικτού τύπου. Μάλιστα, θα υπάρχουν προβλήματα που θα αναπτύσσονται σε διαδραστικό περιβάλλον, μέσα από προσομοιώσεις που θα κάνουν το αντικείμενο πολύ πιο κατανοητό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελεύθερη η πρόσβαση στο Skills4Life

Η πρόσβαση στο Skills4Life θα είναι απολύτως ελεύθερη και δωρεάν για κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό και γονέα. Στην πλατφόρμα θα διατίθενται όχι μόνο οι απαντήσεις σε κάθε ερώτηση, αλλά και αναλυτική επεξήγηση γιατί οι υπόλοιπες απαντήσεις δεν είναι ορθές. Επιπλέον, κάθε θέμα θα περιλαμβάνει αναλυτικά μεταδεδομένα (όπως αξιολογούμενη δεξιότητα, περιοχή εφαρμογής, επίπεδο δυσκολίας). Με τον τρόπο αυτό, στόχος είναι η εξοικείωση της σχολικής κοινότητας με την επίλυση προβλημάτων και την απάντησή τους σε ψηφιακό περιβάλλον, ενώ, περαιτέρω, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αναπτύσσουν σε συνεργασία με τους μαθητές τους στρατηγικές εμβάθυνσης της ύλης και αντιμετώπισης των λαθών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι δύο επιπλέον στοιχεία στα οποία υπουργείο Παιδείας και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δίνουν ιδιαίτερη έμφαση είναι οι δυνατότητες των χρηστών να αξιολογούν την ποιότητα κάθε θέματος, αλλά κυρίως η δυνατότητά τους να δημιουργούν προσωπικούς φακέλους, εστιασμένους στις ανάγκες κάθε μαθητή.

Έτσι, εξήγησαν οι ίδιες πήγες, «η προσωποποιημένη μάθηση εντάσσονται αρμονικά στη σχολική καθημερινότητα, ενισχύοντας την επικοινωνία του εκπαιδευτικού με κάθε μαθητή ατομικά, αλλά και με την τάξη ως σύνολο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ