Τα σημειώματα που είχε αφήσει ο 51χρονος πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις του με το κατσαβίδι και εισβάλει στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου, τραυματίζοντας αστυνομικούς, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ο 51χρονος φαίνεται να βρισκόταν σε παραληρηματική κατάσταση, γράφοντας απειλές και προσευχές στο χαρτί. «Δεν παίρνετε από λόγια, γι' αυτό θα σας καρφώσω το κατσαβίδι στο κεφάλι» γράφει σε ένα του σημείωμα, ενώ σε άλλο σημειώνει: «Εγώ είμαι η αρχή του τέλους που θα σας βρει».
Τα σημειώματα του 51χρονου που επιτέθηκε με κατσαβίδι σε πολίτες και αστυνομικούς






Οι σοκαριστικές επιθέσεις έγιναν την Κυριακή στο Κορωπί, όταν ο 51χρονος, αρχικά, κάρφωσε με κατσαβίδι επιβάτη εντός λεωφορείου.
«Ήμασταν 5 άτομα μέσα στο λεωφορείο, εγώ και 4 επιβάτες. Ήταν πολύ ήσυχα τα πράγματα, δεν υπήρχε καμία κουβέντα ανάμεσα στους επιβάτες. Το θύμα της υπόθεσης συνομιλούσε με τον φίλο του χαμηλόφωνα. Δεν υπήρχε αιτία για αυτό που έγινε. Ο δράστης, όταν είδε τους δύο φίλους να σηκώνονται για να κατέβουν στην επόμενη στάση, πήγε από τα πίσω καθίσματα που καθόταν δίπλα τους και μαχαίρωσε το θύμα στο κεφάλι και μετά στον λαιμό. Απόλυτα αναίτια, δεν του είπε τίποτα το θύμα. Αμέσως άνοιξα τις πόρτες για να απεγκλωβιστούν οι επιβάτες που δέχονταν την επίθεση, και ειδοποίησα ασθενοφόρο και αστυνομία. Το θύμα ήταν αιμόφυρτο, στην αρχή ήταν μια χαρά, μετά από λίγο άρχισε να παραμιλά. Όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο είχε τις αισθήσεις του. Ο δράστης κατέβηκε από το λεωφορείο σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και απομακρύνθηκε», είπε ο οδηγός του λεωφορείου στην ΕΡΤ.
Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα, όπου υπήρχαν τέσσερις αστυνομικοί. Εκεί, ο δράστης, βρισκόμενος εκτός ελέγχου, τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς.
Ένας από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, που έσπευσαν στο σημείο, τον πυροβόλησε με επαγγελματισμό στο πόδι, καταφέρνοντας να τον ακινητοποιήσει.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, πριν εξαπολύσει τις δύο επιθέσεις, και καθώς βρισκόταν σε στάση λεωφορείου, κάρφωσε έναν άνδρα στο μάτι. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έχασε το μάτι του.
Ο 51χρονος είχε κατηγορηθεί για βιασμό γυναίκας
Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, ο δράστης των επιθέσεων είναι γνώριμος στις Αρχές από παλαιότερες υποθέσεις του για εξυβρίσεις και κλοπές. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για βιασμό μιας γυναίκας στην Παιανία.
Κορωπί: «Ξυπνούσε και τη χτυπούσε με κατσαβίδι και με μπουνιές»
Όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr, κατά το επεισόδιο μέσα στο τμήμα στο Κορωπί, ο διοικητής της Ασφάλειας αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον άνδρα που είχε καταγγείλει γυναίκα στο Τμήμα Ασφαλείας της Παλλήνης -όταν ο ίδιος υπηρετούσε εκεί- για την απόπειρα βιασμού της. Πρόκειται για πρώην σύντροφό του, η οποία το 1997 είχε πέσει θύμα του.
Η μητέρα της μίλησε στο iefimerida.gr.
«Είχε μία σχέση με την κόρη μου. Την είχε πάρει στο βουνό και της χτύπαγε τα πόδια με το κατσαβίδι, του είχαμε κάνει μήνυση παλαιότερα, τον πήγαμε στον εισαγγελέα, από εκεί και ύστερα δεν ξέρω τι έγινε. Την ξύπναγε καμιά φορά το βράδυ και της έριχνε μπουνιές. Και απόπειρα βιασμού. Ήταν άνθρωπος ο οποίος κακοποιούσε συνεχώς» αναφέρει.
Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που με το υπηρεσιακό του όπλο πυροβόλησε τον 51 ετών δράστη φέρεται να ανέφερε:
«Είδα τον διοικητή μέσα στα αίματα και έναν άνθρωπο με κατσαβίδι να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του μέσα στο τμήμα. Όταν καταφέραμε να τον απομακρύνουμε από τους συναδέλφους, ενήργησα πυροβολισμό ακινητοποίησης για να τον αφοπλίσω».
Δικηγόρος του 51χρονου στο iefimerida.gr: «Έπρεπε να τον αφοπλίσουν, όχι να τον πυροβολήσουν»
Σε δηλώσεις του στο iefimerida.gr, ο ποινικολόγος παρ' Αρείω Πάγω Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ανέφερε:
«Ο εντολέας μου πάσχει από βαρύτατη ψυχιατρική νόσο και δεν λάμβανε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, εξ αυτού του λόγου δικαιολογείται η απρόκλητη επίθεση στους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως θα έπρεπε να τον είχαν αφοπλίσει έχοντας υποτίθεται τη δέουσα εκπαίδευση αυτοάμυνας και όχι να τον πυροβολήσουν με κίνδυνο να τον σκοτώσουν. Η χρήση των όπλων είναι αναγκαία σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, κατά τη νομοθεσία περί όπλων. Ο εντολέας μου είναι σε καταστολή και χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να ανακάμψει, διότι ο τραυματισμός του ήταν βαρύτατος στο πόδι. Η εμμονή του με τους αστυνομικούς εξηγείται καθώς το 2019 είχε μια συμπλοκή με συναδέλφους του στη λαϊκή και εξ αυτού του λόγου υπήρχε η εμμονή με την αστυνομία».