Επεκτείνεται ο έλεγχος από τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση σε διάφορα χωριά της Αταλάντης που «χτύπησε» ο σεισμός.
Υπενθυμίζεται ότι το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης της τάξης των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίστηκε ανάμεσα στα χωριά Έξαρχος και Καλαπόδι της Αταλάντης
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές ζημιές, ωστόσο καταγράφονται ρηγματώσεις σε διάφορες παλιές οικοδομές, πτώση σοβάδων και πλακιδίων.
Το απόγευμα της Πέμπτης (8/6) θα βρίσκεται στην περιοχή ομάδα από τον ΟΑΣΠ για να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθησυχάσει τους κατοίκους. Το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου αναμένεται κλιμάκιο από την Διεύθυνση Αποκατάστασης του υπουργείου Υποδομών για να εκτιμήσει πιθανές ζημιές σε υποδομές και κτήρια.
Ήδη, αυτήν την ώρα βρίσκονται στην περιοχή και συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με μηχανικούς, επιχειρώντας μία πρώτη καταγραφή.
Λέκκας: Ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης αλλά με το ρήγμα της Λοκρίδας
Σημειώνεται ότι στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει τους αρμόδιους στη Λαμία και την Αταλάντη ότι «αυτή η σεισμική ακολουθία δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης» που είναι γνωστό ότι αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 15:33 της Πέμπτης 8 Ιουνίου συνδέεται με το ρήγμα της Λοκρίδας νότια της Αταλάντης.
«Ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης που είχε δώσει μεγάλο σεισμό τον 19ο αιώνα, αλλά προέρχεται από ρήγμα της Λοκρίδας, νότια της Αταλάντης. Το παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα δούμε την εξέλιξη του φαινόμενου», επισήμανε ο κ. Λέκκας και τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές.
Όπως τόνισε ο καθηγητής, ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην Αττική. Στην περιοχή μετέβη ο γενικός διευθυντής του ΟΑΣΠ, ενώ -όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας-δεν σχεδιάζεται μέχρι στιγμής να συγκληθεί η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης.