Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται στην Σπιναλόγκα, αυτό το διάστημα.
«Αυτή την περίοδο από την αρχαιολογική υπηρεσία με ευρωπαϊκούς πόρους γίνεται αναστήλωση, συντήρηση και στερέωση των αρχαιοτήτων ούτως ώστε αυτό το μνημείο, το οποίο είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή αλλά και για όλη την Κρήτη. Είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα υπαίθριο μνημείο στην Κρήτη, έχει προταθεί για ένταξη στην UNESCO και δίνει δουλειά σε πάρα πολύ κόσμο στην περιοχή», λέει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.
Φωτογραφίες: Εργασίες αποκατάστασης στην Σπιναλόγκα
Πρόσφατα, το έργο της ηλεκτροδότησης της Σπιναλόγκας αποτέλεσε θέμα στη συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του κ. Ζερβού. Ο περιφερειάρχης έχει υπογράψει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό του 1,2 εκατομμύρια ευρώ και στην παρούσα περίοδο προωθούνται οι διαδικασίες για την υλοποίησή του.
Τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Αγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, με τη μακρά ιστορία.
Σύμφωνα με την Wikipedia, μετά το 1957 για αρκετές δεκαετίες η Σπιναλόγκα έμεινε αναξιοποίητη και μετά το ενδιαφέρον των πολυάριθμων τουριστών άρχισε να γίνεται συστηματική αναστήλωση και επισκευή των παλαιών κτισμάτων, των οχυρωματικών ενετικών τειχών, των παλαιών οικιών, των δρόμων κλπ.
Η Σπιναλόγκα είναι ο πιο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό.
Στιγμιότυπο από τις εργασίες αποκατάστασης στην Σπιναλόγκα
Σπιναλόγκα