Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού αναμένεται να καθίσει, με πρόσφατο βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο 20χρονος άνδρας που επιχείρησε, πριν από περίπου έναν χρόνο, να βιάσει συνομήλική του κατά τη διάρκεια πάρτι σε βίλα στην Κηφισιά.
Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει, καθώς η νεαρή γυναίκα, μη μπορώντας να ξεπεράσει το σοκ, είχε προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ μέχρι σήμερα παλεύει να σταθεί στα πόδια της.
Η 19χρονη τότε κοπέλα, φοιτήτρια του πρώτου έτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είχε επισκεφθεί τους γονείς της στην Αθήνα. Πληροφορούμενη πως πρώην συμμαθητές της διοργάνωναν συγκέντρωση / πάρτι σε οικία στην Κηφισιά, αποφάσισε με φίλη της να παρευρεθεί. Στη 1 τα ξημερώματα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία της, κι ενώ βρισκόταν με τον κατηγορούμενο συμμαθητή της στον εξωτερικό χώρο της βίλας, την οδήγησε σε απομονωμένο σημείο. Εκμεταλλευόμενος την απουσία τρίτων προσώπων, άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, θωπεύοντας τα γεννητικά της όργανα πάνω από τα ρούχα της και λέγοντάς της «θέλω να σε @@@@@@», «θέλω να τη βρούμε» και άλλα παρόμοια.
Η περιγραφή της κοπέλας για όσα έγιναν
Η ίδια περιγράφει συγκλονισμένη τη στιγμή της απόπειρας βιασμού της: «Προσπάθησα να τον απομακρύνω από δίπλα μου και να αποχωρήσω από το σημείο, πλην όμως οι αντιστάσεις μου ήταν μειωμένες (αφενός λόγω της σωματικής ρώμης του εγκαλουμένου, αφετέρου σε συνδυασμό με την ελαφρά κατανάλωση αλκοόλ, η οποία είχε προηγηθεί), με αποτέλεσμα να καταφέρει να με ρίξει στο έδαφος και να "πέσει" πάνω μου, προσπαθώντας να ξεκουμπώσει το παντελόνι του, ενώ παράλληλα το χέρι του προσπαθούσε να εισχωρήσει κάτω από τη φούστα που φορούσα (και κάτω από το αθλητικό σορτσάκι μου) και μέσα από το εσώρουχό μου, γεγονός που κατάφερε θωπεύοντάς με. Μάλιστα, καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης του συνεχώς μου έλεγε "θέλω να σε @@@@@@", "μην αντιστέκεσαι" κ.λπ., ενώ επεδίδετο σε προσπάθεια να βγάλει τα ρούχα μου. Προσπαθούσα να τον απομακρύνω, ενώ παράλληλα τον παρακαλούσα να σταματήσει και να με αφήσει, συνεχώς δε του έλεγα "δεν θέλω", "σταμάτα", "τι είναι αυτά που κάνεις", "άσε με", "σε παρακαλώ, σταμάτα", πλην όμως ουδέν αποτέλεσμα έφερε η αντίδρασή μου».
Την έσωσαν δύο άτομα, τον απώθησαν και τον ακινητοποίησαν
Για καλή της τύχη, την πράξη αντιλήφθηκαν δύο παρευρισκόμενοι, οι οποίοι κατάφεραν να τον σταματήσουν και να αποτρέψουν τον βιασμό της. Ο ένας άρχισε επιτακτικά και έντονα να φωνάζει πως είναι ξάδερφός της, πλην όμως ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να διακόψει την πράξη του και θυμωμένος φώναζε: «Είναι @@@@@@@ και πρέπει να την @@@@@@», «έχω @@@@@@». Τελικά, με βία απώθησαν τον 20χρονο σήμερα κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν.
Η καταγγέλλουσα, όπως αναφέρει, ευρισκόμενη σε πανικό, αδυνατούσε να αρθρώσει προτάσεις και είχε ξεσπάσει σε λυγμούς συνειδητοποιώντας την απόπειρα βιασμού της. Στην αρχή προσπάθησε να το κρύψει από την οικογένειά της, αλλά στη συνέχεια, στα πρόθυρα συναισθηματικής και νευρικής κατάρρευσης, ομολόγησε τα όσα έζησε στους δικούς της και αποφάσισε να κινηθεί νομικά.
Δικηγόρος θύματος: Μέχρι σήμερα παλεύει να συνέλθει από το σοκ
Μέχρι και σήμερα, εν αναμονή της δίκης, όπως τονίζει στο iefimerida.gr ο δικηγόρος Νικόλαος Αλεξανδρής, το θύμα παλεύει να συνέλθει από το σοκ που υπέστη. «Ο βιασμός είναι ένα από τα πλέον βάρβαρα και απεχθή εγκλήματα, αφού προσβάλλει, θίγει και βεβηλώνει όχι μόνο το σώμα του βιασθέντος, αλλά και την ψυχή, την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα, την ίδια εν τέλει ανθρώπινη φύση και ύπαρξη. Κατατείνει στην ψυχική θανάτωση, δεδομένου πως το σώμα εξακολουθεί να ζει, πλην το θύμα αδυνατεί να επανέλθει στην κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική καθημερινότητα και ζωή. Μάλιστα, στην περίπτωση που γίνεται λόγος για ένα παιδί ουσιαστικά, αφού το θύμα είναι μόλις 19 ετών, είναι βέβαιον πως στιγματίζεται ισοβίως, οι δε συνέπειες του βιασμού θα το ακολουθούν όσο ζει. Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια του δράστη να δικαιολογήσει την απεχθή πράξη με ισχυρισμούς του τύπου "δεν ήξερα τι έκανα", την ίδια ώρα που η άτυχη κοπέλα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας», σημειώνει ο κ. Αλεξανδρής, καταλήγοντας ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη θα πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητά της και η κοινωνία να στέκεται αρωγός και να ακούει τη φωνή των θυμάτων».