Σε δύο εδώλια ταυτόχρονα καλείται να καθίσει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Στη μία αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, με την ίδια να κατηγορείται ότι της χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Στην διπλανή αίθουσα έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας με τη 34χρονη να κατηγορείται ότι τα οδήγησε στο θάνατο.
Ο Μάνος Δασκαλάκης προτίθεται και σε αυτή τη δίκη να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Όμως, λόγω της δυσχερούς οικονομικής του κατάστασης θα υποχρεωθεί να ζητήσει διορισμό νέου δικηγόρου από τη Νομική Βοήθεια, όπως ανακοίνωσαν οι δύο δικηγόροι, Δ.Γεωργακόπουλος και Δ.Καράμπελας, οι οποίο τον εκπροσωπούν στο πρώτο δικαστήριο. Έτσι, είναι πιθανό η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας να οδηγηθεί σε διακοπή, έως ότου το δικαστήριο διορίσει συνήγορο προς υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και αιτήματα από την πλευρά της υπεράσπισης είτε διακοπής είτε αναβολής της υπόθεσης, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Τζωρτζίνας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιμετωπίζει στο νέο δικαστήριο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Το παραπεμπτικό βούλευμα υιοθέτησε πλήρως το σκεπτικό του Εισαγγελέα Νίκου Πασχάλη και το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός. «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου», ανέφεραν στο πόρισμά τους οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές.
Για την 3,5 ετών Μαλένα που πέθανε τον Μάρτιο του 2019, οι ιατροδικαστές έκαναν λόγο για ασφυκτικό μηχανισμό, ο οποίος «βεβαιώνεται από εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών». Για το μόλις 6 μηνών βρέφος, την Ίριδα, η οποία βρέθηκε νεκρή στο κρεβατάκι της δυο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2021, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλόγρηας κατέληξαν στη διαπίστωση ότι υπήρχαν «κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Ίριδας Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».
Η κατηγορούμενη στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας είχε αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους των κοριτσιών. Παρά ταύτα ανακρίτρια και εισαγγελέας την έχουν κρίνει προφυλακιστέα.