Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει ότι η Τζωρτζίνα ήταν αυτή που βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της, σύμφωνα με παιδίατρο στο «Αγλαΐα Κυριακού».
Η παιδίατρος του νοσοκομείου, όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Live News», κατέθεσε στις Αρχές ότι η 33χρονη είχε ισχυριστεί πως η Τζωρτζίνα εμφάνισε το πρώτο επεισόδιο μετά τον θάνατο της Ίριδας, γιατί η 9χρονη βρήκε νεκρό το 6 μηνών βρέφος στην κούνια.
«Μόλις πήγα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας άρχισα να παίρνω ιστορικό από τους γονείς. Ρώτησα τη μητέρα για ποιον λόγο ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο μας. Μου είπε, λοιπόν, από την αρχή όλο το ιστορικό του παιδιού. Μου είπε για το πρώτο περιστατικό της ανακοπής, που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα, λίγες μέρες πριν από το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», δήλωσε η παιδίατρος.
Αδελφή Ρούλας Πισπιρίγκου για Ίριδα: «Εγώ τη βρήκα νεκρή»
Υπενθυμίζεται πως η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, είχε δηλώσει πως εκείνη είχε βρει νεκρή την Ίριδα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, πριν από μερικές ημέρες, και αναφερόμενη στον θάνατο της Ίριδας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε πει:
«Ήμουν κι εγώ στο σπίτι. Ξυπνήσαμε το πρωί και πήγα εγώ να ξυπνήσω το παιδί, είδαμε ότι δεν ανέπνεε και προσπαθούσαμε να το συνεφέρουμε. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ, το οποίο ήρθε, πήρε το παιδί και το πήγε στο Καραμανδάνειο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του», εξηγώντας ότι «το βρήκα νεκρό, δεν είχα καταλάβει πως κάποιος είχε κάνει κάτι κακό στο παιδί».
Το ηχητικό ντοκουμέντο του ΕΚΑΒ για την κλήση για την Ίριδα
Όταν το ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση για την Ίριδα στις 11.37 το πρωί, αμέσως έστειλε μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες. Μάλιστα, το flamis είχε παρουσιάσει και το ηχητικό ντοκουμέντο του ΕΚΑΒ για την κλήση για την Ίριδα.
Σε χρονικό διάστημα 4-5 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας, στην οδό Μπιζανίου 27. Αμέσως το πλήρωμα μπήκε στην κατοικία, αναζητώντας το βρέφος.
Όπως έχει αναφέρει μάρτυρας στο tempo24, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία είχε νωρίτερα βγει στον δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού.
Μπαίνοντας στην κουζίνα, οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την έξι μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και τη Ρούλα, η οποία προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.
«Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα με παρακλητικό ύφος ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας τη θέση του στους διασώστες.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε. Οσα διαδραματίζονταν, παρακολουθούσε με τρόμο η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί, που κοιτούσε αποσβολωμένο και δεν έφευγε, παρά τις φωνές της μητέρας του να πάει στο διπλανό δωμάτιο.
Η ομάδα του ΕΚΑΒ, ακουμπώντας την Ίριδα, διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.
«Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δασκαλάκη πως «τώρα το είδαμε».
Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.
Οι διασώστες ενημέρωσαν το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο πως θα έλθουν και να προετοιμαστούν για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους.
«Μην αργείτε» φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, όταν η Ίριδα μεταφερόταν στο ασθενοφόρο χωρίς σφυγμό.
Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο, Μάνος και Ρούλα έφθασαν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών και νοσηλευτών παρέλαβε το παιδί. Λίγη ώρα αργότερα, τους ανακοινώνεται πως δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τη μικρή Ίριδα. Ήταν νεκρή πριν φθάσει στο νοσοκομείο.
Τεστ DNA για δύο από τα τρία παιδιά θα ζητήσει ο Μάνος Δασκαλάκης
Σημειώνεται πως τεστ DNA θα ζητήσει για δύο από τα τρία παιδιά ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως ισχυρίζεται ο Πέτρος Κουσουλός, κάνοντας την αποκάλυψη σε μία συζήτηση κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Ζήνας Κουτσελίνη, όταν συζητούσαν για τον γονιδιακό έλεγχο που είχε ζητηθεί να γίνει από γιατρούς, σε μια προσπάθεια (όταν είχαν πεθάνει τα δύο παιδιά της οικογένειας) να αναζητηθεί μια ενδεχόμενη απάντηση για τον χαμό των δύο αυτών παιδιών.