Ολο και πιο αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφορικά με τις κατηγορίες που τη βαραίνουν.
Μετά την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας, αλλά και από το «κοσκίνισμα» των ψηφιακών ιχνών της από τις αρχές, αποκαλύπτεται πως η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, μεταξύ άλλων -πιθανότατα- και κεταμίνη.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η ανάσυρση του τάμπλετ οδηγεί σε ένα στοιχείο που ενδεχομένως να «μαρτυρήσει» την πορεία της κεταμίνης.
Μάλιστα, όπως προκύπτει, η Πισπιρίγκου είχε προβεί σε 27 αναζητήσεις αναισθητικών ουσιών, όταν η κόρη της, Τζωρτζίνα, ήταν καλά στην υγεία της!
Στο μεταξύ, ο Θανάσης Κατερινόπουλος εκτίμησε πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν «συνταρακτικά νέα» για την υπόθεση και πως οι δύο γονείς των νεκρών κοριτσιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, θα έρθουν σε σύγκρουση.
Υποστήριξε, δε, ότι πιθανότατα η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε την κεταμίνη από τη μαύρη αγορά.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκανε 27 αναζητήσεις για ουσίες όταν η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της!
Οπως, λοιπόν, αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι έρευνες για τις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι πιθανότατα είχε ψάξει την κεταμίνη (την ουσία δηλαδή που οδήγησε στον θάνατο την 9χρονη κόρη της) μέσω ίντερνετ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τις 12 Ιανουαρίου 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου όταν και συνελήφθη η κατηγορούμενη, είχε πραγματοποιήσει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων η κεταμίνη, αλλά και άλλες αναισθητικές ουσίες.
Φαίνεται, λοπόν, πως η 33χρονη είχε κάνει τις συγκεκριμένες αναζητήσεις τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της.
Είναι, μάλιστα, η ίδια χρονική περίοδος που, όπως αποκάλυψαν οι γιατροί του Ωνασείου και οι υπεύθυνοι της εταιρείας του βηματοδότη και του απινιδωτή, η Τζωρτζίνα πάθαινε βραδυκαρδίες και είχε ενεργοποιηθεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα ο βηματοδότης της, χωρίς κανείς να έχει μάθει τίποτα.
Σημειώνεται, ακόμη, πως στις 17 Ιανουαρίου, την ημέρα που η Τζωρτζίνα έκανε τη μαγνητική τομογραφία και της είχε χορηγηθεί η αναισθητική ουσία χλωράλη, η 33χρονη φαίνεται να ψάχνει διαδικτυακά βιβλία που αναφέρουν την κεταμίνη και ό,τι προβλήματα προκαλεί η υπερδοσολογία της, παρόλο που από τους γιατρούς είχε ξεκαθαριστεί ότι δόθηκε άλλη ουσία στην 9χρονη.
Επίσης, ερευνάται τι είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από τη Google για την κεταμίνη και ουσίες σαν αυτήν.
Πισπιρίγκου: Εχω ψάξει θανατηφόρες ουσίες, δεν ήξερα τι είναι κεταμίνη...
Η ίδια η Πισπιρίγκου, πάντως, σε συνέντευξή της στο Mega και τη Σίσσυ Χρηστίδου μέσα από τη φυλακή, συνέχισε να επιμένει ότι είναι αθώα, αλλά και ότι η κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών, υποστηρίζοντας -παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας- ότι έψαξε την κεταμίνη αφότου έμαθε ότι κατηγορείται.
«Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά- σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Παραδέχθηκε, δε, ότι έχει αναζητήσει θανατηφόρες ουσίες, καθώς έψαξε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της.