Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα θα περάσει το βράδυ στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού αύριο, στη VIP πτέρυγα και όχι στη γυναικεία, για λόγους ασφαλείας, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προαυλίζεται μόνη της.
Βίντεο από την επιστροφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ μετά την απολογία της:
Η 18η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε την προσωρινή κράτηση της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.
Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και στις ερωτήσεις της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε ότι ο θάνατος της κόρης της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων δεν προκλήθηκε από δική της υπαιτιότητα, αλλά οφείλεται σε ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή η ουσία, η οποία χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε παιδιά, δόθηκε εξ αμελείας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετά το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, κατά την προσπάθεια να σωθεί η ζωή του παιδιού.
Ωστόσο, οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκιση της 33χρονης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.
Τέρας ψυχραιμίας: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη στις απολογίες της ήταν «τέρας ψυχραιμίας» και επέμεινε να αρνείται κάθε εμπλοκή της στον θάνατο τόσο της Τζωρτζίνας όσο και των άλλων δύο παιδιών της.
«Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.
Η 33χρονη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές εις βάρος του.
Ρωτήθηκε επισταμένως για τις ημέρες νοσηλείας της Τζωρζίνας στο Παίδων. Αναφορικά με την επιμονή της να μάθει εάν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας φέρεται να απάντησε ότι ενδιαφερόταν να το πληροφορηθεί, επειδή τις προηγούμενες ημέρες είχε σημειωθεί κλοπή στο νοσοκομείο, ενώ αναφορικά με το μονόκλινο δωμάτιο που φέρεται να ζήτησε, απάντησε ότι ούτως ή άλλως το παιδί θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω τετραπληγίας.
Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε για ποιον λόγο είπε στους γιατρούς μία ημέρα πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχετε δει». Αρνήθηκε ότι το είχε προεξοφλήσει, αλλά, αντιθέτως, ήθελε να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί η εννιάχρονη συνήθιζε να παρουσιάζει μικρά επεισόδια ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας.
Ρωτήθηκε και για την ψυχραιμία που σύμφωνα με τους ιατρούς επέδειξε κατά τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου της Τζωρτζίνας, που ήταν και το μοιραίο, και φέρεται να απάντησε πως ο λόγος ήταν πως είχε χάσει ήδη δύο παιδιά.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε και για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Φέρεται να επικαλέστηκε τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που δεν κατέληγαν σε αιτία θανάτου που να συνδέεται με πιθανή εγκληματική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως η ίδια η οικογένεια είχε υποβάλει μήνυση για το θάνατο της Μαλένας και έθεσε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να έχει προβεί σε εγκληματική ενέργεια και η ίδια να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.
Οργή και αποδοκιμασίες από τον κόσμο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου
Σημειώνεται πως τη Ρούλα Πισπιρίγκου, στον δρόμο για την ανακρίτρια, συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε.
Μάλιστα, λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν. «Nα πεθάνεις φόνισσα », της φώναζαν. Στο περιστατικό παρενέβησαν αμέσως άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.
H άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας:
Και αυτή τη φορά, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας κουκούλα από μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας
Στο μεταξύ, ένας νέος κύκλος ερευνών ξεκινά για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.
Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σ. Παπαγεωργακοπούλου, οι σχετικές δικογραφίες περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων.
Η εντολή μάλιστα είναι σαφής. Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.
Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα, μέσα σε διάστημα 20 μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του. Ωστόσο, σε δηλώσεις της η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, αναφέρει πως η 33χρονη ήταν εκείνη που της έδωσε το πανάκι για να το πάει στην Αστυνομία.
Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
Το χρονικό από τη σύλληψη μέχρι την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαρτίου, και από το σπίτι της στην Πάτρα βρέθηκε στη ΓΑΔΑ, στην Αττική. Την επόμενη ημέρα ακριβώς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία «κεταμίνη» σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου το παιδί νοσηλευόταν.
Ωστόσο, η Ρούλα Πισπιρίγκου από τη στιγμή της σύλληψής της διατηρούσε μια ψυχρή, άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση, αρνούμενη την κατηγορία που τη βάραινε, ότι δηλαδή, είναι εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στην κόρη της με συνέπεια να προκαλέσει τον θάνατο της 9χρονης.
Το βράδυ της Κυριακής, μία ημέρα πριν την απολογία της, οι δικηγόροι της, Κωνστανίνος Ζάρδας και Όθωνας Παπαδόπουλος, έκαναν γνωστή την υπερασπιστική της γραμμή.
Όπως έγινε γνωστό, η Ρούλα Πισπιρίγκου, σταθερή στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας, δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την τοξική ουσία στο παιδί, αλλά ο θάνατος οφείλεται σε ιατρικό λάθος.
Σύμφωνα με ό,τι υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο και δόθηκε στην Τζωρτζίνα από κακή χρήση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων κατά τη διασωλήνωσή του.