Απίστευτα βίντεο: Τα νερά στη Ρόδο παρέσυραν το υπέδαφος και τα θεμέλια ξενοδοχείου -Κρέμεται στον αέρα, έγειρε - iefimerida.gr

Απίστευτα βίντεο: Τα νερά στη Ρόδο παρέσυραν το υπέδαφος και τα θεμέλια ξενοδοχείου -Κρέμεται στον αέρα, έγειρε

Ξενοδοχείο «κρέμεται» στον αέρα στο Φαληράκι Ρόδου
Ξενοδοχείο στο Φαληράκι Ρόδου «κρέμεται» στον αέρα / ΣΚΑΪ / Glomex
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κακοκαιρία Bora πλήττει εδώ και δύο 24ωρα τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά προβλήματα από την έντονη νεροποντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικόνες καταστροφής παρατηρούνται και στο Φαληράκι της Ρόδου, όπου έπεσε η γέφυρα, ενώ τρομακτικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ξενοδοχείο της περιοχής.

Μάλιστα, ένα ξενοδοχείο «κρέμεται» στον αέρα, καθώς τα ορμητικά νερά από το ρέμα που βρίσκεται εκεί, παρέσυραν το υπέδαφος στο οποίο ήταν στερεωμένο, όπως και τα θεμέλια του κτιρίου, με συνέπεια να γείρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο από το ξενοδοχείο που κρέμεται στον αέρα προέβαλαν ο ΣΚΑΪ και η ΕΡΤ:

Κόπηκε στα δύο το Φαληράκι -Κατέρρευσε η γέφυρα

Εξαιτίας του ρέματος πολλά φερτά υλικά έχουν μεταφερθεί σε δρόμους αλλά και σε κατοικίες. Παράλληλα, καταστράφηκαν και πολλά καταστήματα που βρίσκονταν παραλιακά στην περιοχή Φαληράκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπρόσθετα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γέφυρα που βρίσκεται στην περιοχή έχει καταρρεύσει, με αποτέλεσμα ο οικισμός να χωριστεί στη μέση. Έτσι, αν κάποιος θέλει να πάει από τη μια μεριά στην άλλη, πρέπει να πραγματοποιήσει έναν ολόκληρο κύκλο.

Λέκκας: Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ούτε οι λύσεις

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με τις καταστροφές από την κακοκαιρία στη Ρόδο.

Τόνισε αρχικά: «Πρέπει να δούμε τρία πράγματα σχετικά με την καταστροφή στη Ρόδο. Πρώτον είναι ο κίνδυνος. Ο κίνδυνος στην προκειμένη περίπτωση είναι η έντονη βροχόπτωση, η οποία ήταν σε μεγάλα ύψη, καθώς ξεπέρασε τα 400 χιλιοστά και έφτασε το 75% της βροχόπτωσης της Βαλένθια. Δεύτερον, πρόβλημα ήταν και η ραγδαιότητα της βροχόπτωσης, καθώς ανά διαστήματα είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση. Και, τρίτον, ένα φαινόμενο που διογκώθηκε και από την κλιματική κρίση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές στη Ρόδο, ο καθηγητής υπογράμμισε: «Δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, καθώς έχουμε κληρονομήσει έναν δομημένο ιστό και τεχνικά έργα της δεκαετίας του ΄60 και του ΄70. Ο αγωγός της Ιαλυσού ή η γέφυρα στο Φαληράκι που κατέρρευσε δεν μπορούσαν να αντέξουν την κακοκαιρία».

Σε ερώτηση γιατί δεν ελέγχθηκε η συγκεκριμένη γέφυρα, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο, καθώς στη Ρόδο υπάρχουν τουλάχιστον 150 γέφυρες. Το πρόβλημα είναι δύσκολο να επιλυθεί. Στην Ιαλυσό, για παράδειγμα, έχουμε ένα ποτάμι 1,5 χιλιομέτρου που διασχίζει την περιοχή, το οποίο τη δεκαετία του '80 το σκεπάσαμε. Η διατομή του ποταμού είναι ελάχιστη και δεν μπορεί να παραλάβει τα φορτία που έχουμε αυτό το χρονικό διάστημα. Η λύση, λοιπόν, είναι να κατεδαφιστεί όλο αυτό το οικοδόμημα του 1,5 χιλιομέτρου και να μείνει ανοιχτό πάλι το ποτάμι, κάτι που έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος».

«Είναι μεγάλος ο προβληματισμός μας για το τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ειδικότερα και με την εξέλιξη της κλιματικής κρίσης. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και δεν είναι εύκολες οι λύσεις. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη πώς έχουν τα πράγματα, εκεί είναι το θέμα. Συνεχίζουμε τις ίδιες δράσεις χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν την κλιματική αλλαγή και τα νέα δεδομένα», προειδοποίησε ο κ. Λέκκας.

Δείτε βίντεο από το ξενοδοχείο στη Ρόδο:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρόδος κακοκαιρία ξενοδοχείο Φαληράκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ