Μετά από μια σειρά αθλητριών που ακολούθησαν το παράδειγμα της Σοφίας Μπεκατώρου και μίλησαν ανοιχτά για σεξουαλική παρενόχληση μια πρώην φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητή της.
Μάλιστα χθες ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, απευθύνθηκε για την καταγγελία της πρώην φοιτήτριας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος να γίνει έρευνα στην καταγγελία αυτή τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας για την προσφυγή του στην Εισαγγελία, μετά από πλήθος καταγγελιών εκ μέρους πρώην φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.
Για ορυμαγδό καταγγελιών μιλά ο πρύτανης του ΑΠΘ
Σύμφωνα με τον κ, Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, κίνητρο για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ήταν ο «ορυμαγδός» καταγγελιών, όπως τις χαρακτήρισε, που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε γκρουπ στα social media. Εκεί και μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, που έδωσε το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μοιραστούν ή να καταγγείλουν τη δική τους εμπειρία, πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής αρχικά κι έπειτα της Γεωλογίας, κατήγγειλαν καθηγητές τους για σεξουαλική παρενόχληση.
«Από τη στιγμή όμως που δεν υπήρχε επώνυμη καταγγελία, πήγα στον εισαγγελέα», εξήγησε ο Πρύτανης. Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννου, είπε ότι μία από τις κυρίες επικοινώνησε μαζί του και σήμερα θα συναντηθούν, προτού κάνει επώνυμα την καταγγελία της. «Για να προχωρήσει η καταγγελία για τον καθηγητή της Γεωλογίας θα πρέπει να υπάρξει επώνυμη καταγγελία», εξήγησε αναφερόμενος στην πρώην φοιτήτρια που κατήγγειλε παρενόχληση από τον καθηγητή της, σε βαθμό που την εμπόδιζε να πάρει πτυχίο.
«Στην περίπτωση της Φιλοσοφικής, έγινε ΕΔΕ όμως επειδή δεν ήταν επώνυμη καταγγελία, δεν προχώρησε», συμπλήρωσε. Τέλος, ο πρύτανης κάλεσε όλους τους πρώην και νυν φοιτητές να συμβάλουν στην έρευνα και να μη φοβηθεί κανείς. Τέλος, κάλεσε την Πολιτεία να «δει το νόμο για το πώς παραγράφονται αυτά τα αδικήματα».