Η νοθεία του ελαιόλαδου δεν σχετίζεται με κίνδυνο της δημόσιας υγείας αλλά με απάτη που έχει ως σκοπό το οικονομικό όφελος.
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέλα, η νοθεία στο λάδι γίνεται με έλαια χαμηλότερης ποιότητας, ενώ μεγαλύτερος φόβος υπάρχει για ανάμιξη του extra παρθένου που είναι και το πιο ακριβό, ιδίως όταν αυτό αγοράζεται χύμα.
Ελαιόλαδο: Εκτοξεύονται οι τιμές - Μειώνεται η παραγωγή
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ συνέστησε στους καταναλωτές να προτιμούν το τυποποιημένο προϊόν, σε συσκευασία έως πέντε κιλά, και να ελέγχουν εάν στη συσκευασία υπάρχει η ένδειξη el και ένα νούμερο που σημαίνει ότι έχει περάσει από διαδικασία έγκρισης.
Ακόμη, οι καταναλωτές που εντοπίσουν κάτι προβληματικό στο προϊόν, είτε στην οσμή είτε στη γεύση, μπορούν να απευθύνονται στο 11717 για καταγγελίες και αναφορές.