Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή SafeYouth για τους νέους με το κουμπί κινδύνου - iefimerida.gr

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή SafeYouth για τους νέους με το κουμπί κινδύνου

Ανήλικος
Ανήλικος / Φωτογραφία shutterstock
ΚΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑΡΗ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή safeyouth.

Πρόκειται για τη πλατφόρμα μέσω της οποίας γονείς και παιδιά θα μπορούν να ενημερώνονται αλλά και να ζητούν βοήθεια για περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας.

Το iefimerida παρουσιάζει  λεπτομέρειες σχετικά με την δομή και τα όσα θα περιέχει η πρωτοπόρος αυτή πλατφόρμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για εφαρμογή που θα «κατεβαίνει» από το google ή το app store.

Θα έχει ειδικά προσαρμοσμένο ενημερωτικό υλικό για τρεις ηλικιακές ομάδας, 12-15, 15-18 και 18+ , θα υπάρχουν κατηγορίες ενδιαφέροντος για διάφορα θέματα όπως σεξουαλικής κακοποίησης, τροχαίας, παραβατικότητας, ισότητας, ρατσισμού.

Ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες μέσω gov.gr

Παράλληλα θα μπορούν να υποβάλλονται ανώνυμες αλλά και επώνυμες καταγγελίες μέσω του gov , όπου η επιβεβαίωση θα γίνεται με e mail ή με μήνυμα στο κινητό που έχει δηλωθεί, και το βασικότερο θα εμπεριέχει το «Emergency button», ένα εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κινδύνου ζωής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, με την είσοδο στην εφαρμογή θα ζητείται να πει ο χρήστης εάν είναι ενήλικας ή ανήλικος.

Εάν επιλεχθεί η επιλογή ενήλικας, τότε θα πηγαίνει προς τα κάτω και θα μπορεί να επιλέγει το ενημερωτικό υλικό που θα βρίσκεται στην εφαρμογή, να ενημερώνεται επίσης για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., για τον 5ψηφιο αριθμό 10201 ενώ θα δίνονται και πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί ένας γονιός να προστατέψει το παιδί του ή να αντιληφθεί ότι είναι θύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους ανηλίκους θα υπάρχουν πεδία

Χαρακτηριστικά, το πρώτο πεδίο θα ζητά να γίνει επιλογή της ηλικιακής ομάδας και ανάλογα με την ηλικία θα εμφανίζεται σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Θα δίνονται τρόποι επικοινωνίας με το «100» , πώς θα μπορεί ένα παιδί να καλέσει την αστυνομία ενώ στη συνέχεια θα προχωράει στο επόμενο πεδίο όπου θα γίνεται ερώτηση για την εγκατάσταση του emergency button .

Μάλιστα θα υπάρχει και ένας πρόλογος για το τι είναι το emergency button και θα δίνεται η εξήγηση για την χρήση με την σημείωση: «αν το πατήσεις για 3 δευτερόλεπτα παρατεταμένα άμεσα ενημερώνεται η ΕΛ.ΑΣ».

Μόλις ένα παιδί, που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο ,ενεργοποιήσει το κουμπί , τότε τα στοιχεία του και οι συντεταγμένες τις τοποθεσίας του θα αποστέλλονται στην Άμεση Δράση.

Ωστόσο για την χρήση του θα πρέπει να έχει γίνει προεγγραφή κατά την οποία το παιδί θα δηλώσει προσωπικά του στοιχεία όπως τη Διεύθυνση κατοικίας του, τον ταχυδρομικό κώδικά του, θα δίνονται αναλυτικές οδηγίες που ο κάθε χρήστης θα πρέπει να διαβάσει έτσι ώστε να ολοκληρώσει την εγγραφή του και στη συνέχεια θα ενημερώνεται για την επιτυχή εγκατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται με κάποιον τρόπο ταυτοποίηση αυτών των στοιχείων , όμως ακόμα δεν έχει παρθεί σχετική απόφαση.

Δικλείδες ασφαλείας

Παράλληλα για την σωστή χρήση θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.

Έτσι , όταν ένα παιδί ενεργοποιήσει το emergency button θα του βγάζει δύο γρήγορα ερωτήματα όπως

1)πού βρίσκεσαι;

(Στο αυτοκίνητο, σε εξωτερικό χώρο , σπίτι , σχολείο , δρόμο)

Και

2) σε τι είδος κίνδυνο βρίσκεσαι;

(κακοποίηση από συνομήλικους, από μέλος οικογένειας, ληστεία κλπ)

Στόχος είναι να ελαττωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες για ψεύτικές ειδοποιήσεις αν και σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των παιδιών που θα καλούν σε βοήθεια, άμεσα θα μεταβαίνουν οι αστυνομικοί στο στίγμα που θα τους δίνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ