Λίγες ημέρες έμειναν για το Πάσχα και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία και η ΕΡΤ παρουσίασε έναν χρήσιμο οδηγό για τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Ο ιδιοκτήτης καταστήματος, Νίκος Καρώνης, μίλησε για τα απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να έχει ο ψήστης για το σωστό σούβλισμα.
Πρέπει να έχουμε την ψησταριά μας από την προηγούμενη μέρα έτοιμη, σταθερή ή πτυσσόμενη που μπορούμε να μεταφέρουμε.
Τι ξύλα χρησιμοποιούμε για το σούβλισμα
Για το σούβλισμα του αρνιού πρέπει να προσέχουμε τα ξύλα που θα πάρουμε να μην είναι pellet ή μελαμίνες γιατί δημιουργούν κάπνα και δίνουν και άσχημη γεύση στο κρέας μας. Στη σούβλα μπαίνουν κληματόβεργες και αν χρησιμοποιούμε κάρβουνο να είναι πιστοποιημένο, μία καλή λύση είναι τα ξυλοκάρβουνα.
Οι μερακλήδες, αν δεν θέλουν λερωθούν με τα κάρβουνα, μπορούν να επιλέξουν ψησταριά υγραερίου για το πασχαλινό σούβλισμα, εφιστώντας την προσοχή στην κατάσταση του λάστιχου του υγραερίου αν έχουμε ψησταριά στο σπίτι.
«Ο χώρος ψεκασμού θα πρέπει να είναι καθαρός και να μην έχει επάνω λίπη από προηγούμενη χρήση ή σκόνες για να γίνει σωστά το ψήσιμο».
Παράλληλα οι ψήστες, για να μην ταλαιπωρηθούν, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα πρέπει να εφοδιαστούν με μοτέρ για το σούβλισμα, μεβράνες σιλικόνης, κατάλληλες τσιμπίδες και σούβλες. Καλό Πάσχα!