Το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, που αφορά τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα πολεοδομίας στη Ρόδο, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα της ανεξάρτητης Αρχής υπάρχουν ευρήματα που παραπέμπουν σε παράνομο πλουτισμό, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το πόρισμα που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές από τον επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, μεταξύ άλλων υπάρχουν δέκα διαμερίσματα, τα οποία μισθώνονται και εισπράττονται ενοίκια, δύο οικόπεδα, λογαριασμοί σε τράπεζες και μετρητά που φτάνουν τα 500.000, τα οποία σύμφωνα με την έρευνα θεωρούνται «ύποπτα» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Φέρονται να αποκτήθηκαν το επίμαχο χρονικό διάστημα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δρούσε το κύκλωμα στην πολεοδομία της Ρόδου.
Δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων του κυκλώματος στη Ρόδο
Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν υπόνοιες για την ύπαρξη του κυκλώματος, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων και των συγγενικών τους προσώπων, ενώ παράλληλα πέρασε από κόσκινο την περιουσιακή τους κατάσταση. Πλέον, το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Ρόδου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι εμπλεκόμενοι έχουν τελέσει το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.