Η Πισπιρίγκου δεν με έπεισε ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα, ήταν αποστασιοποιημένη, λέει η ψυχολόγος του νοσοκομείου - iefimerida.gr

Η Πισπιρίγκου δεν με έπεισε ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα, ήταν αποστασιοποιημένη, λέει η ψυχολόγος του νοσοκομείου

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου / Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικός ότι η Μαλένα Δασκαλάκη δεν έφυγε ούτε από ηπατική ανεπάρκεια ούτε από λευχαιμία εμφανίστηκε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο παιδίατρος-ογκολόγος Απόστολος Πουρτσίδης.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, η κατάσταση της υγείας της Μαλένας μέχρι και την τελευταία μέρα πριν το θάνατό της «δεν απασχολούσε» και γι’ αυτό τον λόγο συγκλόνισε όλο το Νοσοκομείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαλένα δεν πέθανε από λευχαιμία ή ηπατική ανεπάρκεια, λέει ο παιδίατρος Απόστολος Πουρτσίδης

«Η Μαλένα μας δυστυχώς χάθηκε, αλλά όχι από τη λευχαιμία της, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια. Γι’ αυτό βάζω και τη σφραγίδα μου», είπε.

Η έδρα επέμεινε σε ερωτήσεις για τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν στον θάνατο το κοριτσάκι και εάν από τα ευρήματα αποκλείεται το ενδεχόμενο της ασφυξίας, με τον ιατρό να απαντά κατηγορηματικά «δεν αποκλείω τίποτα, πάντως το παιδί δεν πέθανε από λευχαιμία ή ηπατική ανεπάρκεια».

Όπως κατέθεσε ο κ.Πουρτσίδης, όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο της Μαλένας αδυνατούσε να το πιστέψει.

«Μου είπε η συνάδελφος "χάσαμε τη Δασκαλάκη", πραγματικά έμεινα. Περιμέναμε κάποιο παιδί, δεν κατάλαβα τι έλεγε και μου είπε "τη Μαλένα". Ήταν σοκαριστικό, αιφνίδιο δεν το περίμενα ούτε στην πιο τρελή μου φαντασία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είχαμε συγκλονιστεί. Είπαν ότι τη βρήκαν σε μυδρίαση και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Η μυδρίαση είναι η άμεση ένδειξη θανάτου, δηλαδή δεν υπάρχει καμία λειτουργία, έχουν σταματήσει να λειτουργούν η καρδιά και οι πνεύμονες. Σε 5-10 λεπτά είναι εγκατεστημένη η μυδρίαση, αρχίζει να παγώνει ο άνθρωπος», ανέφερε ο ιατρός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, όπως είπε, έστειλε τη σορό του κοριτσιού στον ιατροδικαστή με την ένδειξη «καρδιακή ανακοπή» και σε συνάντηση που είχε με τον Μάνο Δασκαλάκη επέμεινε ότι η αιτία θανάτου δεν μπορεί να είναι η ηπατική ανεπάρκεια. «Του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ηπατικής ανεπάρκειας και προσπάθησα να επικοινωνήσω με ιατροδικαστική αλλά λόγω καλοκαιριού δεν κατέστη δυνατό. Του άφησα να εννοηθεί ότι μέχρι να διευκρινιστεί από τι πέθανε η Μαλένα να μην κάνουν άλλο παιδί. Σε αυτή την περίπτωση σκέφτεσαι και τα γονιδιακά», ανέφερε ο μάρτυρας.

H Πισπιρίγκου «προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα» λέει η ψυχολόγος του νοσοκομείου

Η ψυχολόγος του νοσοκομείου Παίδων Χαρίκλεια Λύρα κατέθεσε για τις συναντήσεις που είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Η μητέρα προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα. Χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από συναίσθημα και αγωνία. Δεν με έπεισε. Σκέφτηκα ότι δεν είχε εγκαθιδρυθεί καν η σχέση μητέρας – κόρης, δεν πρόλαβα όμως να βεβαιωθώ», υποστήριξε η μάρτυρας, κάνοντας λόγο για «αποστασιοποιημένη στάση» της μητέρας.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ρούλα Πισπιρίγου είχε μία «εμμονική σκέψη» ότι θα συμβεί κάτι κακό. «Αυτό που θυμάμαι όμως είναι που μου έλεγε «φοβάμαι πολύ για εκείνη». Μου είπε κάποιες πληροφορίες για την οικογένεια της για την εγκυμοσύνη της στη Μαλένα που ήταν δύσκολη και μετά άρχισε να περιγράφει πώς είναι η Μαλένα. Το πιο εντυπωσιακό όμως για μένα είναι ότι έλεγε ότι δεν θα πάει καλά η Μαλένα. Την ρώτησα γιατί σκέφτεται το χειρότερο για το παιδί της, αφού οι γιατροί της έλεγαν ότι θα πάει καλά. Αναφέρθηκε σε ένα κακό προηγούμενο. Μου είπε ότι η μεγάλη κόρη έχει ένα πρόβλημα καρδιάς, πρόβλημα υγείας δεν είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου, δεν το σημείωσα. Σαν να είπε ότι είχε μια ικανότητα μεταφυσική κάπως να διαισθάνεται το κακό που πρόκειται να συμβεί. Δεν με έπεισε. Προσπαθούσε να με πείσει ότι είχε αγωνία για τη Μαλένα. Χωρίς όμως αυτό να συνοδεύεται από συναίσθημα και αγωνία» κατέθεσε η κ. Λύρα.

Η ψυχολόγος μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τη Μαλένα δυο μέρες πριν φύγει από τη ζωή, την οποία είχε ζητήσει καιρό, αλλά οι γονείς – όπως είπε - έμοιαζαν να ψάχνουν δικαιολογίες να μην γίνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το παιδί ήταν στο κρεβάτι, της συστήθηκα και μίλησα για την ασθένεια με ένα παιδικό τρόπο για τα κακά κύτταρα και τα καλά που παίζουν μπουνιές και κλωτσιές. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι δεν απευθύνθηκε στη μητέρα. Με τα παιχνίδια που της έδωσα άρχισε να κάνει ένα προσωπικό παιχνίδι. Δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση μεταξύ μητέρας και παιδιού. Έκατσα εκεί μισή ώρα. Άφησα τα παιχνίδια στο κρεβάτι της, τα περιεργάστηκε και άρχισε να λέει διάφορα λόγια σαν να προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιες ιστορίες. Δεν απηύθυνε τίποτα σε κανέναν στο παιχνίδι του, τίποτα στη μητέρα, ούτε η μητέρα στο παιδί», κατέθεσε η μάρτυρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ