Κάτοικοι των γύρω περιοχών ξεφορτώνονται μέσα στο φράγμα του Πηνειού τα ζώα που δεν θέλουν, αφήνοντάς τα να πεθάνουν, δημιουργώντας έτσι έναν υγρό τάφο.
Ο Πηνειός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς στην Ελλάδα. Καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας. Ομως, όπως φαίνεται, κάτοικοι της περιοχής δεν αντλούν μόνο το νερό του ποταμού, αλλά ξεφορτώνονται μέσα σε αυτό διάφορα ζώα.
Aρκετά ζώα, υγιή, άρρωστα, ή γέρικα, καταφέρνουν να επιβιώσουν μέσα στο φράγμα. Κάποια άλλα όμως όχι. Για να διαφύγει κάποιο ζώο, θα πρέπει να είναι τυχερό. Δηλαδή, να το αντιληφθούν τυχαία κάποιος πολίτης, ή κάποια μέλη φιλοζωικής που συχνά-πυκνά περνούν από το σημείο και έχουν σώσει από βέβαιο μαρτυρικό θάνατο δεκάδες τετράποδα.
Οι εθελοντές της φιλοζωικής κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν τα ζώα
Η Αρτεμις Δημητροπούλου, εθελόντρια από την περιοχή και δημιουργός της φιλοζωικής «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας-Φιλοζωική Ενωση Αμαλιάδας», όπως και άλλοι εθελοντές, κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν τα ζώα.
Μόλις μαθαίνουν για ένα περιστατικό, πηγαίνουν αμέσως στο φράγμα. Κατεβαίνουν, εντοπίζουν το ζώο και προσπαθούν να το πιάσουν. Κάποια ζώα πιάνονται αμέσως, γιατί είναι είτε φιλικά είτε εξαντλημένα και άρρωστα. Κάποια είναι τόσο φοβισμένα και σε πανικό, οπότε στήνεται ολόκληρη επιχείρηση για να πιαστούν.
Στη συνέχεια, σηκώνουν το ζώο και το ανεβάζουν από τη σκάλα που είναι πολύ δύσκολο να ανέβουν, ειδικά με ένα ζώο που μπορεί να είναι μεγαλόσωμο και να ζυγίζει πολύ. Το μεταφέρουν στον γιατρό και γίνονται όλα τα απαραίτητα. Αν το ζώο τα καταφέρει, προσπαθούν να του βρουν ένα σπίτι.
Γι' αυτό κάνουν έκκληση για βοήθεια. Δεν προλαβαίνουν με τα περιστατικά, τα οποία πλέον είναι αμέτρητα. Οπως καταγγέλλεται, ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας πετούσαν ζώα. Επίσης, ζητούν από τους ανθρώπους που περνούν από εκεί να είναι σε επιφυλακή.
Τέλος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα petpet.news, η κυρία Δημητροπούλου έχει στείλει επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την οποία ζητεί να κατασκευαστεί ράμπα στο φράγμα για να διαφεύγουν τα ζώα, κάτι που είχαν δεχθεί. Η ράμπα ξεκίνησε πριν από έναν μήνα. Ομως, για άγνωστους λόγους -όπως αναφέρεται- σταμάτησε η κατασκευή της.
Η κατασκευή της ράμπας σταμάτησε έναν μήνα μετά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr