Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας, Ευάγγελος Κωφός -Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ - iefimerida.gr

Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας, Ευάγγελος Κωφός -Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ

Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας, Ευάγγελος Κωφός
Πέθανε ο ιστορικός και συγγραφέας, Ευάγγελος Κωφός / Φωτογραφία: EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, την Έδεσσα, ο ιστορικός και συγγραφέας, Ευάγγελος Κωφός, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα logospellas.gr, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4). Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διακεκριμένου ιστορικού εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω ανάρτησης στο Twitter.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΥΠΕΞ αναφέρει σχετικά: «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Ευάγγελου Κωφού, ο οποίος πέρα από διακεκριμένος ιστορικός και συγγραφέας επιστημονικών μελετών, υπήρξε για δεκαετίες εμπειρογνώμονας του υπουργείου Εξωτερικών για βαλκανικά θέματα. Από τη θέση του αυτή, συνεργάστηκε με γενεές διπλωματών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ποιος ήταν ο ιστορικός και συγγραφέας, Ευάγγελος Κωφός

Ο Ευάγγελος Κωφός γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1934. Ήταν ιστορικός και διεθνολόγος με εξειδίκευση στον βαλκανικό χώρο. Σπούδασε στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί (1953-1958) εργάστηκε επί τριετία ως συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Το 1962 προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, αρχικά ως ειδικός συνεργάτης για βαλκανικά θέματα, ενώ αργότερα διορίσθηκε Βαλκανιολόγος στον κλάδο Εμπειρογνωμόνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 εκλέχθηκε επισκέπτης καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο Brasenose College, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε συνεργαζόταν με επιστημονικά ιδρύματα της χώρας στον τομέα της ειδικότητάς του, ενώ παράλληλα συνέχιζε το συγγραφικό του έργο.

Ο Ευάγγελος Κωφός συνέγραψε σημαντικό αριθμό βιβλίων και μελετών που δημοσιεύθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με θέματα που αναφέρονται στις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Γιουγκοσλαβίας -ειδικότερα στο θέμα το Κοσσόβου.

Επίσης, βραβεύθηκε τρεις φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της ακαδημαϊκής προσφοράς του. Το 1998 τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ