Περιορισμοί μετακινήσεων και SMS: Πότε το 13033 μπορεί να απαγορεύσει την έξοδο - iefimerida.gr

Περιορισμοί μετακινήσεων και SMS: Πότε το 13033 μπορεί να απαγορεύσει την έξοδο

Ελεγχος sms κατά τη διάρκεια του περιορισμού των μετακινήσεων
Ελεγχος sms κατά τη διάρκεια του περιορισμού των μετακινήσεων / Φωτογραφία:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα SMS στο 13033 για έξοδο από το σπίτι κατά τη διάρκεια του πανεθνικού lockdown για τον κορωνοϊό που ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις επανήλθαν, ωστόσο θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν αλόγιστη χρήση.

Οπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης τα sms στο 13033 μπορεί να μην έχουν συγκεκριμένο όριο, ωστόσο το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που στέλνουν γραπτό μήνυμα για πολλές μετακινήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να πει «όχι» και να «αρνηθεί» την έξοδο στον αποστολέα.

«Όριο δεν υπάρχει ως διαδικασία, όμως το σύστημα αν δει ότι κινείστε πολλές φορές», θα σας κόψει τόνισε ο γγ Εμπορίου μιλώντας τστον ΑΝΤ1.

Εξοδος και κυκλοφορία μόνο με τη λήψη απάντησης από το 13033

Παράλληλα διευκρίνισε πως σε περίπτωση που κάποιος πολίτης στείλει μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, τότε πριν βγει από το σπίτι του, θα πρέπει να ξαναστείλει μήνυμα μέχρι να λάβει απάντηση. Το να μη λάβει απάντηση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως εκείνη την ώρα, στη συγκεκριμένη περιοχή, να υπάρχουν πολλά μηνύματα. Ωστόσο είναι απαραίτητο να έχει στο κινητό του τηλέφωνο την απάντηση από το 13033 για να μπορέσει να μετακινηθεί, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ